• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL convoacă astăzi şedinţa Consiliului AIE

    PL convoacă astăzi şedinţa Consiliului AIE

    06.09.2011  

    Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană urmează ca marţi, 6 septembrie, să se întrunească în şedinţa Consiliului Alianţei. Despre aceasta a anunţat luni preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate.

    Mihai Ghimpu a declarat că a vrut ca şedinţa Consiliului Alianţei să aibă loc luni, dar nu a fost posibil. „PLDM a avut o şedinţă la partid şi întrucât am sunat de vreo 15 ori şi nu mi-a răspuns domnul premier am hotărât singuri ora, întrucât preşedenţia ne revine nouă, PL-ului”, a menţionat Ghimpu.

    Liderul PL a spus că partidul vine cu câteva soluţii pentru depăşirea crizei politice şi alegerea preşedintelui, una dintre ele fiind adoptarea unei noi Constituţii. „Eu vreau în numele democraţiei pe care o compromitem, în numele oamenilor care aşteaptă schimbări, să lăsăm toate într-o parte şi să guvernăm mai departe. Soluţii sunt pentru depăşirea crizei şi să putem alege preşedintele, dacă vrem, şi fără votul comuniştilor”, a spus Mihai Ghimpu.

    De asemenea, liderul PL a mai spus că partidul mai are o soluţie, dar pe care o va divulga doar după şedinţa Consiliului.

    Mihai Ghimpu susţine că membrii Alianţei trebuie să se conformeze acordului semnat de fiecare parte şi să respecte înţelegerile. „Eu sunt şi rămân pe poziţia că trebuie de respectat acordul în baza căruia s-a format Alianţa”, a conchis Mihai Ghimpu.

    Liderul liberal a mai spus că dacă la şedinţa de marţi nu vor fi găsite soluţii şi nu se vor lua decizii, atunci el propune ca şedinţele Consiliului Alianţei să devină publice şi ca toată lumea să poată să urmărească cine şi cu ce soluţii, argumente vine şi cine se opune.

    Potrivit lui Mihai Ghimpu, şedinţa Consiliului Alianţei va avea loc la ora 20.00.

    www.info-prim.md

    **********************************************************************************

    Mihai Ghimpu: Nu merg la vot cu siguranţa comuniştilor, asta înseamnă alegeri anticipate

    Mihai Ghimpu nu doreşte o conlucrare cu comuniştii. Potrivit acestuia, deputaţii PCRM sunt interesaţi în provocarea alegerilor anticipate, astfel că nu vor vota candidatura preşedintelui, iar vinovaţi, potrivit liberalului, sunt membrii AIE care nu găsesc limbă comună.

    "Comuniştii sunt cointeresaţi în alegeri anticipate. Noi le creăm situaţia asta, de ce să nu vrea ei? Dacă noi nu ne înţelegem, dacă noi discutăm prin intermediul presei, dacă noi nu comunicăm", s-a arătat nemulţumit Ghimpu. 

    "De exemplu, spun că votează doi sau patru. Noi, creduli cum suntem, demarăm procedura, formăm comisii, ne ducem la urne şi ei nu votează. Spun că o să voteze în turul doi şi nu votează nici atunci. Asta înseamnă capcana comuniştilor. Deja Lupu este obligat să dizolve Parlamentul. De aceea, eu nu vreau să merg la vot cu siguranţa comuniştilor, pentru că asta înseamnă alegeri anticipate", a declarat Mihai Ghimpu.

    Liderul liberalilor salută ideea unui referendum în defavoarea alegerilor anticipate. "Decât să avem alegeri anticipate la primăvară, mai bine discutăm public un proiect al Constituţiei şi numim un referendum în loc de alegeri. Adoptăm noua Constituţie şi punem punct pentru totdeauna", s-a arătat convins liberalul.

    "Vorbesc de 2 ani de zile de adoptarea noii Constituţii şi schimbarea mecanismului de alegere a preşedintelui. Fie că revenim la republică semiprezidenţială, fie că lăsăm republică parlamentară, dar schimbăm alegerile nu cu 61, dar cu 51 de voturi şi ajustăm celelalte articole la standardele europene, iar ceea ce spunea PLDM despre un capitol nou, este deja în proiectul noii Constituţii. Eu nu vreau să port cu colegii mei răspundere la egal cu cei care creează astfel de situaţii", a mai spus liderul PL.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com