• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Programul manifestărilor consacrate sărbătoririi a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova

    Programul manifestărilor consacrate sărbătoririi a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova

    08.08.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat astăzi şedinţa Comisiei de stat pentru organizarea manifestărilor legate de sărbătorirea a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.


    La şedinţă au participat reprezentanţi ai instituţiilor responsabile de organizarea şi desfăşurarea evenimentului, ai primăriei municipiului Chişinău, regizori şi agenţi economici.

    Participanţii la reuniune au făcut o trecere în revistă a acţiunilor de pregătire a manifestărilor dedicate sărbătoririi zilei de 27 august.

    Manifestările consacrate sărbătoririi a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova vor începe la orele 09.00, cu depunere de flori la monumentul Ştefan cel Mare. Ulterior va avea loc o ceremonia oficială şi parada militară în Piaţa Marii Adunări Naţionale, urmate de un concert de muzică uşoară şi focuri de artificii. Pe parcursul zilei vor mai avea loc spectacole tematice dedicat Zilei Independenţei, susţinute de către interpreţi de muzică populară şi uşoară, colective folclorice şi echipe de dansatori. Vor evolua colective artistice din centrele raionale şi formaţii etno-culturale. De asemenea, va fi organizată o paradă a fanfarelor şi un program muzical-literar susţinut de către copiii de la Centrul Artico.

    Acţiuni dedicate celor 20 de ani de Independenţă vor avea loc şi în centrele raionale şi peste hotarele ţării, acolo unde locuiesc concetăţenii noştri.

    Vicepremierul Mihai Moldovanu a accentuat că în zilele următoare va efectua o vizită la Ministerul Apărării pentru a verifica nivelul de pregătire către parada din 27 august. Mihai Moldovanu a dat asigurări că Guvernul va asigura mijloacele financiare necesare pentru desfăşurarea tuturor acţiunilor prevăzute în Program.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com