• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Tinerii noştri au capacităţi deosebite şi vor reuşi să se afirme în România

    Dorin Chirtoacă: Tinerii noştri au capacităţi deosebite şi vor reuşi să se afirme în România

    05.08.2011  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a mers astăzi la Consulatul României din capitală, unde s-a întâlnit cu tinerii care vor să aplice la studii la una din universităţile de peste Prut.

    Dorin Chirtoacă s-a întreţinut cu viitorii studenţi, înteresându-se de facultăţile pentru care optează. În context, edilul Chişinăului le-a urat candidaţilor succese la admitere, dar şi la studii. Primarul general le-a mai spus tinerilor că pentru a avea rezultate în ţara vecină,  trebuie să depună mult efort, deoarece concurenţa este una pe măsură. „Tinerii noştri au capacităţi deosebite, tocmai de asta sunt convins că veţi reuşi să vă afirmaţi în instituţiile de învăţământ din România”, a remarcat Dorin Chirtoacă. În final, primarul de Chişinău i-a îndemnat pe tineri ca după finisarea studiilor universitare în România să revină în Republica Moldova, deoarece sunt necesari specialişti calificaţi în toate domeniile. 

    De menţionat că depunerea dosarelor pentru instituţiile din România a candidaţilor din zona centrală a Republicii Moldova are loc în sediul fostului Consulat al României, de pe str. Vlaicu Pârcălab. Comisia de admitere va activa până pe data de 6 august. Rezultatele admiterei vor fi făcute publice la sfârşitul lunii curente, pe site-ul Ministerului Român al  Educaţiei.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com