• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal în creștere față de alegerile precedente

    Partidul Liberal în creștere față de alegerile precedente

    21.06.2011  

    În cadrul unei conferințe de presă, Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a făcut bilanțul alegerilor locale generale. Liderul PL le-a mulțumit cetățenilor pentru susținerea de care au dat dovadă față de candidații PL și candidații partidelor membre AIE.

    “ Le mulțumim cetățenilor pentru această încredere și nu în ultimul rând pentru voturile pentru candidații PL și încrederea în Dorin Chirtoacă. Înseamnă că cetățenii au încredere în PL, în programul său, în oamenii care fac parte din acest partid”, a declarat liderul PL.

    Mihai Ghimpu a menționat că este mulțumit de rezultatele alegerilor, exprimându-și convingerea că acest scrutin va pune capăt șirului interminabil de alegeri și va aduce stabilitatea politică în Republica Moldova.

    „Sper că după 5 campanii electorale s-a pus punct luptei politice pentru alegeri.Rezultatul acestui scrutin a confirmat că electoratul nostru susține Alianța pentru Integrare Europeană, cetățenii cred în noi și au încrederea că noi vom duce la bun sfârșit reformele care vor imbunătăți nivelul de trai al locuitorilor Republicii Moldova. Votul dat pentru AIE înseamnă că anume partidele din componența alianței sunt cele care pot construi drumul european pentru cetățenii noștri”.

    Partidul Liberal a acumulat 16, 21 % pe republică, acest procent atestă o creștere considerabilă față de alegerile trecute. În urma scrutinului PL are 98 de primari, 130 de consilieri raionali/municipali, 76 de consilieri orășenești, 1 162 de consilieri locali. În raioanele Strășeni și Ialoveni au fost înregistrate cele mai bune rezultate.

    La alegerile locale generale din iunie 2011 pentru Partidul Liberal au votat 223 566 de cetățeni, astfel partidul a înregistrat o creștere de 6, 88 % mai mult față de alegerile din noiembrie 2010.

    Mihai Ghimpu a vorbit și despre ajustarea legii  privind  administrația publică  locală, care ar asigura o autonomie financiară și ar permite satelor și orașelor să obțină condițiile necesare pentru un trai decent, drumuri, apeduct, canalizare, condiții de odihnă pentru tineret.

    Ion Hadârcă, prim-vicepreședintele PL a declarat că recenta campanie a fost un test pentru rezistența funcționării instituțiilor democratice și pentru aprofundarea reformelor AIE.

    „Mai avem foarte mult de lucru, însă s-a demonstrat funcționalitatea AIE, alegerea primarului general al municipiului Chișinău a consolidat relațiile între membrii alianței. În acest scrutin ne-am condus de acordul pe care îl avem semnat și ne-am axat pe principiile din programul de guvernare al alianței”.

    La final Mihai Ghimpu a reiterat că este nevoie de o stabilitate politică, fiindcă stabilitatea poate să ducă Republica Moldova înainte prin reformele care trebuie implementate.

    „Cetățenii trebuie să simtă ce înseamnă puterea AIE, prin rezultatele care au fost obținute și prin continuarea reformele începute. Sper ca această campanie să fie ultima pentru următorii patru ani, trebuie să alegem președintele Republicii Moldova și următorii 3 ani și jumătate să muncim la nivel local și central pentru binele cetățenilor”, a declarat președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com