• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă - cel mai generos mecenat al lecturii şi bibliotecilor

    Dorin Chirtoacă - cel mai generos mecenat al lecturii şi bibliotecilor

    25.05.2011  

    Dorin Chirtoacă, Primarul degrevat al municipiului Chişinău, a obținut Premiul Național GALEX, acordat de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, pentru cel mai generos mecena al lecturii şi bibliotecilor.
    Premiul i-a fost înmânat astăzi, de către directorul general al Bibliotecii Naționale, Alexe Rău, în cadrul unei ceremonii organizate cu acest prilej în incinta biliotecii.
    Dorin Chirtoacă a primit şi un cub din partea organizatorilor, cu un corn rupt.

    ”V-am admirat acțiunile dumneavoastră pe parcursul a 4 ani, v-am admirat pasiunea pentru carte de care ați dat dovadă. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru ca Biblioteca Națională să prospere. Motivul pentru care ați primit acest premiu este susținerea de către Primărie a Salonului Internațional de Carte, pe care anual îl organizează biblioteca, dar și a multor altor acțiuni culturale”, a precizat Alexe Rău.

    Directorul Biliotecii Naţionale a făcut şi o scurtă descriere a cubului oferit în dar lui Dorin Chirtoacă, menţionând că acest cub, ca şi omul, are numai un singur corn pentru că al doilea i-a fost tăiat, pentru ca întreg organismul să tindă spre perfecțiune.
     
    Mai în glumă, mai în serios, Alexe Rău a amintit despre o discuţie cu colegii săi din Cluj despre oamenii de la munte: ”De ce la munte românii au mai multă demnitate? Pentru că acolo sunt munții și oamenii trebuie mereu să se uite în sus, la vârfurile munților. Noi nu avem ieșire la munte, dar, în lipsa munților, trebuie să avem un primar înalt”. Primarul a mulțumit pentru apreciere, menţionând că directorul este foarte inspirat. ”Nu am mai auzit așa comparație, dar gluma e glumă, cu toate că în fiecare se strecoară câte un pic de adevăr”, a spus Dorin Chirtoacă.

    Ulterior, Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcția de Primar General al municipiului Chișinău, și-a prezentat priorităţile pentru perioada 2011-2015, precum şi realizările înregistrate în cei 4 ani de mandat.

    Dorin Chirtoacă a menționat că Primăria va continua să susțină Biblioteca Națională în vederea implementării proiectelor ce ar permite înnoirea fondului de carte. “Sunt enorm de multe de făcut. Cum am reușit să facem atâtea până acum, vă asigur că și mai departe vom fi o echipă puternică şi va reuși și mai multe”, a declarat Dorin Chirtoacă.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com