• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Palatul de lux al Comuniștilor

    (foto)Palatul de lux al Comuniștilor

    24.05.2011  

    Echipa de candidați la funcția de consilieri în Consiliul Municipal Chișinău din partea Partidului Liberal a organizat o conferința de presă în fața Judecătoriei sectorului Centru. Aici urma să fie examinat dosarul privind abuzul de putere din partea PCRM și acapararea ilegală a unui  lot de pământ, pe care, ulterior, a fost construit sediul luxos al comuniștilor. Ședința a fost amânată pe motiv că s-a îmbolnăvit judecătoarea Maria Guzun.

    Echipa PL a continuat conferința de presă în fața sediului comuniștilor, unde Oleg Cernei a prezentat opiniei publice un set de documente despre toate ilegalitățile pe care le-au comis comuniștii pentru a-și construi acest palat.

    În 2006, având o majoritate confortabilă în Primăria municipiului Chișinău, prin decizia Consiliului municipal din 16 martie, PCRM și-a atribuit în folosință lotul de pâmânt cu suprafața de 1 444 metri pătrați, de pe strada Armenească, unde se afla singurul teren de joacă pentru copiii din acest cartier. În 2009, când majoritatea în Consiliul municipal era deținută de PCRM și PPCD, a fost adoptată decizia cu privire la privatizarea unui teren aferent. Conform acesteia, au fost luați ilegal și abuziv încă 4 ari de pământ din fondul terenului aferent, care aparținea Camerei Înregistrării de Stat.

    „ Echipa Partidului Liberal se adresează cu un îndemn către toți cetățenii. Să nu vă lăsați manipulați și amăgiți de cei ce se autointitulează partidul săracilor. Comuniștii și-au construit acest palat de lux, care acum este estimat la 10-15 milioane de euro, pe când lumea supraviețuiește de la salariu la salariu”, a menționat consilierul municipal Oleg Cernei în cadrul conferinței de presă.

    Totodată, echipa Partidului Liberal a făcut un apel către PCRM, ca, în baza unei decizii judecătorești, acest sediu luxos să fie transformat într-un centru de reabilitare pentru veterani, pensionari, invalizi și tineri. “Ar fi un gest de bună credință, de a răsplăti locuitorii Chișinăului pentru politica distructivă pe care au promovat-o comuniștii pe parcursul guvernării lor. Cetățenii așteaptă un răspuns pozitiv la acest capitol”, a mai remarcat Oleg Cernei. 

    În martie 2010 instanţa de judecată a pus sechestru pe sediul luxos al PCRM pe  motiv că lotul de pământ pe care a fost construit a fost privatizat ilegal.

    Noul sediu al comuniștilor, un adevărat Palat de lux, are o suprafaţă de peste 1 444 metri pătraţi și zeci de birouri, o sală modernă de conferinţe, un mini-hotel şi  o parcare subterană.

                

                

                

                

                

                                                     

                 

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com