• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Piaţa Marii Adunări Naţionale, colorată în albastru! Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania electorală

    Piaţa Marii Adunări Naţionale, colorată în albastru! Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania electorală

    16.05.2011  

    Susținut de personalități marcante ale culturii și aplaudat de susținători, candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a lansat astăzi oficial în campania pentru alegerile din 5 iunie.

    Evenimentul a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care a fost împânzită de steaguri albastre. „E atâta albastru în jur de parcă cerul a coborât, binecuvântând ceea ce facem noi aici”, a declarat maestrul Ion Ungureanu.

    După ce l-a lăudat pe Chirtoacă și l-a felicitat pe Filat că și-a retras candidatul, fostul ministru al Culturii a venit și cu o propunere mai ingenioasă. „Să fie pusă o amendă de un milion de lei pentru cei care pornesc sfada în alianță, iar banii să fie aruncați în haznaua statului. De draga dimineață se ceartă ca niște vecine de răsună toată mahala”, a spus Ungureanu.

    Au venit să-l susțină pe Chirtoacă și Spiridon Vangheli, Eugen Doga, Dumitru Matcovchi, etc. „Dorin Chirtoacă nu pune șampile noaptea pe drumuri. Știm de unde vine această metodă. Noaptea au fost deportați oamenii, noaptea au fost împușcați. Candidatul PCRM zice că va astupa găurile. Îl întreb ce va face cu găurile din sufetul neamului nostru”, a spus Spiridon Vangheli.

    Dorin Chirtoacă a vorbit despre realizările înregistrate pe parcursul celor 4 ani de mandat și a prezentat prioritățile pentru următorii ani. Printre aceastea se numără crearea a 20 de mii de locuri de muncă, înnoirea transportului public, conectarea totală la apeduct și canalizare a locuitorilor capitalei, crearea locurilor de parcare, repararea drumurilor, renovarea locurilor locative și a curților, etc.

    Chirtoacă s-a înregistrat în cursa pentru anticipate pe data de 6 mai. Liberalul va figura în buletinul de vot pe poziţia 13.

    www.jurnal.md


    Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania electorală: Adversarii mizează pe un singur lucru

    Candidatul PL la funcția de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a lansat astăzi oficial în campania electorală. Evenimentul a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale, unde s-au adunat mai mulți susținători ai liberalilor.

    "Suntem într-o situație complicată, dar pe o cale corectă. Suntem pe calea cea drepată. Urmează să continuăm împreună pentru Capitala R. Moldova. Oponenții noștri vor încerca să-și ia revanșa. În zadar încearcă. Totul este în mâna locuitorilor Chișinăului. Adversarii, oponenții, mizează pe un singur lucru - că ei vor merge toți la alegeri, iar susținătorii democrației, doar pe jumătate", a declarat astăzi Dorin Chirtoacă.

    Potrivit lui, alegătorii democrați au ieșit la vot la 28 noiembrie în număr mai mare, și așa ar trebui să facă și la 5 iunie. "La 28 noiembrie, pentru oponenți au votat la alegeri cca 150 mii, pentru ai noștri, o cifră mai mare - de cca 200 de mii. Am învins în cadrul alegerilor parlamentare. Anul acesta trebuie să fim mai mulți de 200 de mii, pentru ca victoria noastră să fie asigurată. Așa să ne ajute Dumnezeu", a conchis actualul edil al Capitalei.

    UNIMEDIA amintește că Dorin Chirtoacă a fost ultimul care s-a înregistrat în cursa electorală pe 5 mai. Acesta se află în buletinul de vot la numărul 13. Candidatul PL este susținut de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

    www.unimedia.md


    Votaţi Partidul Liberal pentru Consiliul Municipal!

    Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal (PL) la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie. Evenimentul a avut loc duminică, 15 mai, în Piaţa Marii Adunări Naționale, în faţa a sute de susţinători ai Partidului Liberal.

    Potrivit candidatului la funcţia de primar al municipilui Chişinău, Dorin Chirtoacă, programul Partidului Liberal "este bazat pe rezultatele pe care le-a obţinut pe parcursul celor 4 ani de administrare a capitalei", printre acestea menţionând achitarea datoriilor istorice de 700 milioane lei, anihilarea mirosului urât de la Staţia de epurare din Chişinău, amenajarea a 100 de locuri de joacă pentru copii, fiind preconizată crearea altor 50.

    "Lacul Valea Morilor, distrus în 2006, va deveni o zonă de agrement în următorii ani", a dat asigurări Dorin Chirtoacă. Un alt succes menţionat de primarul care candidează pentru un al doilea mandat sunt cele 100 de troleibuze noi. Chirtoacă a mai spus că proiectul "Prima Casă" va fi continuat, iar chişinăuenii nevoiaşi au beneficiat şi vor beneficia în continuare de compensaţii pentru transport şi căldură.

    De asemenea, candidatul liberal şi-a propus crearea de noi locuri de muncă, modernizarea infrastructurii, ansamblarea de troleibuze în Chişinău, rezolvarea problemei iluminatului public, susţinerea dezvoltării suburbiilor şi susţinerea păturilor socialmente vulnerabile.

    ARENA reaminteşte că Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a retras candidatura lui Victor Bodiu din cursa electorală pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău în favoarea candidatului PL, Dorin Chirtoacă.

    www.arena.md


    Chirtoacă vrea să asambleze troleibuze la Chişinău

    Programul Partidului Liberal pentru următorii 4 ani se bazează pe rezultatele obţinute până acum. Astfel i-a asigurat candidatul PL la fotoliul de primar, Dorin Chirtoacă, pe toţi simpatizanţii adunaţi astăzi, 15 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cu sloganul "Votaţi partidul Liberal pentru Consiliul Municipal", PL s-a lansat oficial în campania pentru locale.

    Potrivit lui Chirtoacă, proiectul Prima Casă, parcul Valea Morilor, dar şi animalele fără stăpân rămân a fi nişte priorităţi. "Valea Morilor, distrus în 2007, îşi revine, urmând să devină o zonă de agrement. Cele 100 de troleibuze procurate, urmează să asigure un confort pentru toţi cetăţenii. Proiectul "Prima Casă" va fi continuat. 100 de locuri de joacă pentru copii au fost instalate, iar 50 urmează a fi instalate. Cei săraci, vor beneficia în continuare de compensaţii pentru căldură", a declarat Chirtoacă.

    Totodată, Chirtoacă a menţionat cele 5 priorităţi-proiecte care vor duce la dezvoltarea reală a Capitalei: "Dezvoltarea economică pentru crearea locurilor de muncă, modernizarea infrastructurii care va duce la înnoirea transportului public, iar în următorii ani vom asambla la Chişinău troleibuze, iluminatul public, susţinerea dezvoltării suburbiilor şi susţinerea păturilor social vulnerabile".

    www.publika.md


    Dorin Chirtoacă s-a lansat în campania electorală

    Autobuze aranjate simetric, un banner imens pe Arca de Triumf şi mai mult de o mie de persoane îmbrăcate în albastru. Aşa s-a lansat Dorin Chirtoacă astăzi în campania electorală.

    Organizarea a cerut mult efort din partea liberalilor. Consilierul municipal, Oleg Cernei, încerca cu greu să organizeze mulţimea.

    Candidatul PL la funcţia de primar a vorbit cu mândrie despre realizările sale, iar  programul său electoral este, de fapt, un  plan de continuare a acţiunilor sale din  următorii patru ani.

    Liberalul a fost susţinut de mai mulţi oameni de cultură, printre care Eugeniu Doga, Ion Ungureanu, Vasile Iovu şi Spiridon Vangheli.

    Deşi nu au drept de vot, la eveniment au venit foarte mulţi copii. Toţi cu intenţia de a-l susţine pe Dorin Chirtoacă. Ce-i drept, motivul nu le-a fost unora foarte clar.

    Dorin Chirtoacă a devenit primar acum patru ani, învingându-l în al doilea tur de scrutin pe comunistul Veaceslav Iordan.

    www.protv.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com