• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Irlandei

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Irlandei

    12.05.2011  

    Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa John Morahan, ambasadorul Irlandei în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti. La întrevedere au participat deputatul Vlad Lupan, vicepreşedinte PL, şi Ludmila Lupu, ofiţer pentru Relaţii Internaţionale al PL.

    În cadrul discuţiei a fost abordat subiectul evoluţiilor politice din Republica Moldova şi a realizării parcursului de integrare europeană, în contextul preluării în anul 2012 de către Irlanda a preşedinţiei în exerciţiu a OSCE.Mihai Ghimpu a menţionat că pentru a asigura creşterea economică a Republicii Moldova este necesar să depăşim criza constituţională.


    Potrivit lui Mihai Ghimpu, în acest moment, soluţionarea problemei alegerii şefului statului depinde, pe de o parte, de Comisia de la Veneţia, iar, pe de altă parte, găsirea unei soluţii pentru respectiva problemă ţine de dreptul suveran al fiecărui stat. „Alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie pentru depăşirea acestei crize, pentru care este nevoie de o poziţie comună în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. Doar o astfel de poziţie unică şi legală poate fi susţinută de toţi partenerii noştri europeni”, a mai precizat Mihai Ghimpu.

    Preşedintele PL ş i-a exprimat speranţa că o poziţie comună privind alegerea preşedintelui ţării va fi acceptată de către toate partidele componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană în perioada imediată după alegerile locale din iunie 2011. Ambasadorul John Morahan a subliniat importanţa reformelor promovate de către Alianţa pentru Integrare Europeană, care a reuşit să facă foarte mult pentru Republica Moldova în doi ani de zile şi promite să facă şi mai multe.


    Diplomatul irlandez a apreciat în mod deosebit rolul liderului PL în acest context, referindu-se şi la perioada 2009-2010 în care a exercitat funcţia de Preşedinte interimar al ţării. Excelenţa Sa a dat asigurări că Irlanda va sprijini şi în continuare parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova, promovat de Partidul Liberal alături de colegii din AIE.

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com