• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația PL cu privire la intenția PAS de a partaja funcții cu BECS și ȘOR
  27.07.2021     
  Partidul Liberal condamnă declarația lui Vladimir Putin
  21.07.2021     
  9 ani fără Leonida Lari
  11.12.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (video)Republica Moldova a fost audiată în Comisia de Monitorizare APCE

  (video)Republica Moldova a fost audiată în Comisia de Monitorizare APCE

  15.04.2011  

  La 14 aprilie 2011, Comisia de Monitorizare APCE a audiat nota co-raportorilor APCE pentru Republica Moldova (RM), Piotr Wach şi Lise Christoffersen.

  Ana Guţu a avut posibilitatea să se pronunţe asupra notei informative şi a obligaţiunilor pe care RM trebuie să le îndeplinească vizavi de Consiliul Europei, menţionând cea mai mare restanţă – reforma în justiţie. În conţinutul notei informative co-raportorii au rezumat toate informaţiile referitoare la întrevederile cu oficialii şi ONG-urile din RM în timpul vizitei de documentare din luna martie 2011.

  Deputatul comunist, Grigore Petrenco, a acuzat din nou AIE de intimidarea libertăţii de exprimare (cazul NIT şi Moldova Suverană) şi s-a plâns de încălcarea drepturilor minorităţilor naţionale de a avea răspuns la petiţii în limba rusă şi nu doar în limba română.

  Co-raportorii planifică elaborarea unui raport pe marginea funcţionării instituţiilor democratice în RM pentru sesiunea din iunie 2012, dată la care ne putem aştepta la trecerea RM la etapa post-monitorizare.

  Delegaţia Parlamentului RM a avut o întrevedere cu Comisarul pentru drepturile omului, domnul Thomas Hammarberg. În cadrul întrevederii membrii delegaţiei au avut un schimb de păreri pe marginea situaţiei din Transnistria, adoptării legii anti-discriminare. Thomas Hammarberg intenţionează să viziteze Republica Moldova în toamna acestui an.

  Mai jos urmăriţi declaraţiile video