• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (video)Partidul Liberal și-a prezentat echipa la Cantemir

    (video)Partidul Liberal și-a prezentat echipa la Cantemir

    26.11.2010  

    Astăzi, 25 noiembrie, echipa liberală în frunte cu Mihai Ghimpu a vizitat oraşul Cantemir, pentru a se întâlni cu cetăţenii localnici. Evenimentul a fost deschis, în mod tradiţional, de către ansamblul etno-folcloric “Ştefan-Vodă”, care i-a bucurat pe cantemireni cu cântecele lor tradiţionale româneşti.

    Preşedintele filialei Partidului Liberal de la Cantemir, Victor Culicovschi, a sintetizat în discursul său toate îndemnurile la vot rostite de către reprezentanţii Partidului Liberal până în prezent, rostind următoarele: “Pe 28 noiembrie să votăm viitorul, nu trecutul, libertatea, nu umilinţa, adevărul, nu minciuna, bunăstarea, nu sărăcia!”

    Următorul vorbitor a fost Alexandru Gheorghevan, originar din satul Cociulia. Dumnealui a rememorat şi a relatat celor prezenţi momentele fatidice ale lui 6 iulie 1949, când el împreună cu toată familia sa a fost ridicat la orele 3 ale nopţii, urcat la Iargara într-un vagon, şi dus cu forţa în regiunea Bureat-Mongolia, unde a stat nouă ani.

    În discursul său, preşedintele Mihai Ghimpu a vorbit despre necesitatea edificării unei economii puternice la noi acasă, pentru a putea asigura cetăţenilor salarii şi pensii demne de munca lor: “Şi noi putem să promitem multe, cum fac alţi politicieni, dar nu o facem, pentru că nu e demn, nu e corect”, a accentuat preşedintele.

    Alte teme importante vizate în discursul preşedintelui au fost relaţiile cu Romania, şi alte state din UE. Preşedintele a reafirmat mesajul Partidului Liberal în legătură cu destinul Republiicii Moldova, accentuând tema reformelor ample în fiecare instituţie de stat, reforme menite să ne ducă mai aproape de Uniunea Europeană. În cazul majorării salariilor şi pensiilor, Mihai Ghimpu consideră că mai întâi pensiile ar trebui să fie ridicate la nivelul coşului minim de consum, abia apoi se poate trece la majorări substanţiale.

    “Vă chem în numele adevărului şi dreptăţii, la 28 noiembrie să ne unim cu toţii, indiferent de naţionalitatate, să dăm jos fiara roşie şi să construim o viaţă democratică!”, a încheiat preşedintele.

     

                                    

    Departamentul de Comunicare si Imagine al PL
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com