• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Ion Purice - candidatul Partidului Liberal la funcția de Primar General al mun. Chișinău
  27.07.2023      Partidul Liberal susține o conferință de presă în cadrul căreia va anunța candidatul PL la funcția de Primar General al mun. Chișinău  
  Declarația Partidului Liberal în legatură cu protestele anticomuniste din 6-7 aprilie 2009
  07.04.2023     
  Declarația Partidului Liberal
  31.03.2023     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Mihai Ghimpu: Cine nu își cunoaște istoria riscă să o repete

  (foto)Mihai Ghimpu: Cine nu își cunoaște istoria riscă să o repete

  23.11.2010  

  PL va ridica o troiţă în memoria victimelor regimului sovietic comunist în satul Izbişte din raionul Criuleni. Anunţul a fost făcut de către Preşedintele PL Mihai Ghimpu la o întâlnire electorală cu cetăţenii din localitatea respectivă. „Cine nu cunoaşte istoria riscă să o repete, iar memoria oamenilor nevinovaţi, deveniţi victime ale regimului sovietic doar fiindcă erau gospodari, cunoşteau carte sau pur şi simplu erau oameni la locul lor şi nu tolerau minciuna, trebuie cinstită de urmaşi. Regimul sovietic a fost unul inuman şi a însemnat deportări în masă, colectivizare forţată, persecuţii în masă etc, iar comunismul este sinonim cu minciuna, mizeria, sărăcia, corupţia. O astfel de guvernare nu trebuie să existe în Republica Moldova, iar într-un stat democratic nu au ce căuta minciuna, propaganda, manipularea, falsificarea istoriei”, a menţionat Mihai Ghimpu.

  Potrivit Preşedintelui PL, în zadar spun unii pensionari că comuniştii le-au dat pensii, dimpotrivă, guvernarea comunistă a fost cea care i-a lipsit pe cei peste 600 000 de pensionari din republică de pensii. „Pensionarii ar fi trebuit să aibă în momentul de faţă o pensie minimă de 1500 de lei dacă banii ar fi ajuns în bugetul de stat, dar nu se duceau în bugetul familiei Voronin. Economia Republicii Moldova lucra pentru afacerile familiei Voronin pentru că altfel aceasta nu putea făcea miliarde”, a precizat Mihai Ghimpu.

  Preşedintele PL s-a referit şi la politicile pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova, precizând că doar având o economie liberă, concurenţială, independentă de factorul politic, se va putea implementa şi o politică socială favorabilă cetăţenilor din Republica Moldova.  În context, Mihai Ghimpu a accentuat şi importanţa atragerii investiţiilor străine în economia Republicii Moldova, precum şi a gestionării corecte şi transparente a banului public, un exemplu elocvent în acest sens fiind primăria municipiului Chişinău.
  Locuitorii satului Izbişte au solicitat Preşedintelui PL ridicarea imunităţii lui Voronin pentru abuzurile comise, precum şi retragerea licenţei postului TV NIT, aservit comuniştilor, care promovează minciuna.  

  „Succesul PL reprezintă succesul fiecăruia dintre cetăţenii care votează această formaţiune politică”, a spus Mihai Ghimpu la finalul întâlnirii. Preşedintele PL a mai menţionat că la 28 noiembrie cetăţenii vor decide dacă vor merge înainte, spre un viitor european, vor trăi în bunăstare şi în spiritul adevărului şi a dreptăţii sau vor rămâne în sărăcia, mizeria, corupţia adusă de guvernarea comunistă. Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe cetăţeni să aleagă schimbarea până la capăt şi să voteze Partidul Liberal, care prin acţiuni responsabile, va pleda pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat european, iar cetăţenii noştri să obţină ceea ce merită – o viaţă decentă în condiţii de bunăstare, libertate şi dreptate.

                              

                              

                             

                             

  Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2023 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com