• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Livada sădită la 29 iulie 2009 trebuie îngrijită pentru că ea va asigura bunăstarea cetăţenilor

    (foto)Livada sădită la 29 iulie 2009 trebuie îngrijită pentru că ea va asigura bunăstarea cetăţenilor

    23.11.2010  

    „Să aveţi cât mai mulţi ghimpi pentru comunişti”. Aceasta a fost rugămintea locuitorilor satului Jevreni din raionul Criuleni adresată Preşedintelui PL Mihai Ghimpu la întâlnirea electorală din seara zilei de ieri. Mihai Ghimpu le-a vorbit localnicilor despre programul electoral al PL, despre echipa pe care o conduce şi realizările obţinute într-un an de guvernare la nivel de Preşedinţie, Parlament, Guvern, dar şi despre consecinţele celor 8 ani de guvernare comunistă şi moştenirea dezastruoasă rămasă drept rezultat.

    Potrivit Preşedintelui PL, din păcate, într-un an de guvernare nu pot fi îndreptăţite toate aşteptările cetăţenilor Republicii Moldova, în condiţiile în care deficitul bugetar în urma guvernării defectuoase comuniste depăşea 8 mld lei, iar relaţiile cu partenerii externi erau destul de tensionate. Mihai Ghimpu le-a explicat cetăţenilor veniţi la întâlnire că este nevoie de timp pentru a obţine realizări vizibile şi pentru a ridica nivelul de trai a populaţiei, astfel încât cetăţenii să aibă posibilitatea să compare viaţa în condiţii democratice cu cea din perioada comunistă.

    În context, Preşedintele PL a menţionat că mandatul acordat a fost pentru 4 ani, dar nu pentru unul, comparând situaţia cu săditul unei livezi, dar căreia nu i-a venit vremea rodului. Această livadă trebuie îngrijită pentru că numai ea poate asigura bunăstarea în viitor, a menţionat Mihai Ghimpu. Preşedintele PL a precizat că între priorităţile de guvernare a PL se numără şi modernizarea satelor, creşterea nivelui de trai a locuitorilor din localităţile rurale, industrializarea satelor şi dezvoltarea unei politici de susţinere a agriculturii şi a producătorilor agricoli. Potrivit lui Mihai Ghimpu, în satele din Republica Moldova sunt cele mai dificile condiţii de muncă şi de trai, iar situaţia trebuie schimbată prin construcţia drumurilor, apeductului, canalizării, gazificării localităţilor rurale şi reabilitarea spitalelor publice, prin construcţia de grădiniţe, şcoli, case de cultură etc. Graţie unui şir de proiecte europene, care pot fi implementate şi în Republica Moldova, precum şi a sprijinului financiar din partea partenerilor externi pot fi realizate obiectivele propuse. „În mod prioritar, satele noastre trebuie modernizate pentru că veşnicia s-a născut la sate, iar locuitorii de aici au fost cei care au menţinut vie cultura noastră, limba, tradiţiile, credinţa în Dumnezeu”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    Preşedintele PL i-a îndemnat pe cetăţeni să voteze Partidul Liberal, partidul care luptă pentru binele cetăţenilor, care a stat la baza mişcării de eliberare naţională în Republica Moldova şi care a iniţiat schimbarea în 2007 prin debarcarea comuniştilor de la conducerea Primăriei municipilui Chişinău. Mihai Ghimpu i-a chemat pe cetăţeni să participe la alegerile din 28 noiembrie în număr cât mai mare, astfel încât partidele componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană să obţină peste 61 de mandate, fapt ce va permite depăşirea situaţiei de instabilitate politică, alegerea preşedintelui şi continuarea reformelor democratice începute în timpul unui an de guvernare.

                               

                               

                               

    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com