• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu în satul Ustia: întâlnit cu flori, muzică, pâine şi sare şi asaltat cu întrebări

    Mihai Ghimpu în satul Ustia: întâlnit cu flori, muzică, pâine şi sare şi asaltat cu întrebări

    11.11.2010  

    Întâlnit cu flori, muzică, pâine şi sare de către locuitorii satului Ustia din raionul Dubăsari, Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a explicat cetăţenilor de ce trebuie dusă schimbarea până la capăt împreună cu echipa PL, iar comuniştii – lăsaţi la discreţia istoriei, răspunzând mai bine de două ore la numeroasele întrebări ale sătenilor şi oferind chiar şi consultanţă juridică.

    În agenda discuţiilor un rol principal a ocupat subiectul soluţionării conflictului transnistrean. „Soluţionarea conflictului transnistrean este un proces destul de complicat şi nu depinde doar de noi. Există şi poziţia Federaţiei Ruse, care are armată pe teritoriul statului nostru”, a specificat Mihai Ghimpu. Preşedintele PL s-a arătat optimist în găsirea unei soluţii într-un viitor apropiat: „Va veni ziua în care, împreună cu Uniunea Europeană, SUA, diverse structuri europene vom pune punct acestui conflict sângeros care continuă să divizeze cetăţenii acestui stat”.

    În acelaşi context, Mihai Ghimpu a menţionat că dacă soluţionarea conflictului transnistrean nu depinde doar de Republica Moldova, atunci realizarea obiectivului de integrare europeană stă în puterile noastre şi depinde în totalitate de cetăţeni şi de partidul căruia aceştia decid să încredinţeze puterea suverană.

    De asemenea, Preşedintele PL a subliniat că realizarea parcursului de integrare europeană depinde de viteza cu care vor fi implementate reformele democratice în Republica Moldova, reforme care trebuiau realizate încă în anii 90. Totodată, din cauza moştenirii dezastruoase rămase de la guvernarea comunistă, valorile democratice sunt implementate mai anevoios în Republica Moldova. „UE apreciază Republica Moldova nu în funcţie de declaraţiile politicienilor, ci conform programului asumat şi a realizărilor înregistrate”, a spus Mihai Ghimpu.

    Referindu-se la perioada de guvernare comunistă, Mihai Ghimpu a specificat că este suficient de amintit că în această perioadă Republica Moldova a devenit cel mai sărac stat din Europa cu cea mai bogată conducere de atunci. „Ce „realizări” am obţinut în timpul guvernării lor? Sărăcie, corupţie, ceartă cu statele vecine. În această perioadă, în Republica Moldova corupţia a devenit o mireasă care umbla pe coridoarele puterii şi îşi găsea miri printre funcţionari.

    Avem un pământ roditor – înfigi o creangă şi creşte un comunist”, a prezentat situaţia Mihai Ghimpu. Totodată, Preşedintele PL a specificat că va pune la dispoziţia localnicilor un autobuz pentru ca aceştia să meargă în excursie la Pădurea de la Ţiganca, precum şi pe str. Ciocârliei din Chişinău pentru a vedea proprietăţile familiei Voronin. „Dacă ei nu au reuşit să îmbunătăţească decât viaţa lor şi ale familiilor lor, iar a dumneavoastră deloc, atunci daţi-ne nouă Parlamentul pentru un mandat de minim 4 ani şi veţi simţi gustul unei vieţi mai bune”, i-a îndemnat Preşedintele PL pe cei peste 600 de alegători din satul Ustia, precum şi din localităţile învecinate, veniţi la întâlnirea electorală. Ulterior, Mihai Ghimpu a răspuns la mai multe întrebări venite din sală, cele mai multe vizând subiectul când vor fi traşi la răspundere comuniştii acuzaţi de afaceri dubioase.

    Referitor la felul cum decurge ancheta în cazul Pădurii de la Ţiganca, Mihai Ghimpu a răspuns laconic: ”Vom desţigăni pădurea. Voronin şi Popuşoi, regele pădurilor, stau acum şi tremură pentru că ştiu că au încălcat legislaţia”. Alegătorii din satul Ustia au fost surprinşi să vadă cum reacţionează Mihai Ghimpu la rugămintea mai multor săteni de a se clarifica în cazul pădurii de lângă satul lor, care a fost îngrădită, localnicii fiind deranjaţi de acest fapt.

    În prezenţa cetăţenilor, Preşedintele l-a telefonat pe directorul Agenţiei „Moldosilva”, Gheorghe Vdovîi, pentru a solicita explicaţii. În final, Mihai Ghimpu a îndemnat alegătorii la responsabilitate civică, pentru a scăpa de comunism şi a trăi liber într-un stat de drept, subliniind că echipa PL pledează pentru structuri ale statului care lucrează în interesul cetăţeneilor, dar nu folosesc funcţiile pentru interese personale, pentru afaceri şi pentru a se îmbogăţi.

                                       

                                       

    Departamentul de Comunicare și Imagine

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com