• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Ion Purice - candidatul Partidului Liberal la funcția de Primar General al mun. Chișinău
  27.07.2023      Partidul Liberal susține o conferință de presă în cadrul căreia va anunța candidatul PL la funcția de Primar General al mun. Chișinău  
  Declarația Partidului Liberal în legatură cu protestele anticomuniste din 6-7 aprilie 2009
  07.04.2023     
  Declarația Partidului Liberal
  31.03.2023     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Mihai Ghimpu:Daţi-ne Parlamentul şi veţi simţi cu adevărat ce înseamnă să trăiţi în democraţie

  (foto)Mihai Ghimpu:Daţi-ne Parlamentul şi veţi simţi cu adevărat ce înseamnă să trăiţi în democraţie

  08.11.2010  

  Întâlnirea cu alegătorii din satul Colibaşi, raionul Cahul, a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor regimului comunist, inclusiv pentru cinstirea memoriei zecilor de familii originare din satul Colibaşi, care au fost deportate, iar în Siberia – împuşcate, în contextul în care pe 7 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a victimelor comunismului. Locuitorii satului Colibaşi şi-au amintit cu multă durere de acele vremuri, exprimându-şi încrederea că ele nu vor mai reveni vreodată. În numele copiilor şi nepoţilor celor care au avut de suferit de pe urma regimului sovietic de ocupaţie, ei au solicitat ca regimul totalitar comunist, un regim criminal şi inuman, să fie condamnat, iar simbolurile sale să fie interzise, la fel cum au fost interzise cele fasciste.

  Preşedintele PL Mihai Ghimpu a făcut o trecere în revistă a situaţiei social-politice şi economice din Republica Moldova, subliniind că republica beneficiază de un sprijin fără precedent din partea Uniunii Europene, a SUA, a instituţiilor internaţionale, fapt confirmat şi de multiplele ajutoare financiare şi umanitare venite pe parcursul acestui an de când la guvernare este Alianţa pentru Integrare Europeană. Potrivit Preşedintelui, pentru a beneficia şi în continuare de sprijin este necesar să fie implementate un şir de reforme democratice în Republica Moldova, unele fiind mai dureroase pentru populaţie la început, dar foarte necesare pentru ulterioara îmbunătăţire a condiţiilor de trai. Aceste reforme trebuie aplicate pentru a stopa fenomenul corupţiei şi a lichida sărăcia, pentru a construi un stat de drept şi democratic. „Daţi-ne Parlamentul şi veţi simţi cu adevărat ce înseamnă să trăiţi în democraţie, să duci o viaţă decentă, cu pensii şi salarii pe care le merită cetăţenii”, a spus Preşedintele.

  În alt context, Mihai Ghimpu a subliniat că echipa PL îşi propune să reînvie satele Republicii Moldova, aceasta fiind mai mult o obligaţie decât o doleanţă, deoarece veşnicia s-a născut la sat şi satele au fost cele care, în vremuri deloc uşoare au păstrat limba, tradiţiile, valorile naţionale. „Satele Republicii Moldova trebuie să ofere condiţii bune de muncă şi de trai pentru cetăţeni, pentru că aici şi munca este mai grea, dar şi reieşind din considerentul că majoritatea dintre noi venim de la sate şi apoi ne stabilim la oraş”, a menţionat Mihai Ghimpu.

  Preşedintele PL Mihai Ghimpu a oferit şi un ajutor financiar pentru biserica din localitate, aflată în proces de renovare. Biserica din satul Colibaşi, raionul Cahul, a fost printre puţinele din republică care a fost deschisă chiar şi în perioada sovietică.

                                       

                                      

                                      

  Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2023 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com