• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Radio Moldova a fost portavocea mişcării de eliberare naţională

    Mihai Ghimpu: Radio Moldova a fost portavocea mişcării de eliberare naţională

    29.10.2010  

    „Radio Moldova are un merit deosebit în procesul de renaştere naţională în Republica Moldova, fiind unul din bastioanele mişcării de eliberare naţională. Toate mesajele adresate cetăţenilor noştri au mers, în mod prioritar, prin radio. Radio Moldova, singurul pe atunci post de radio cu acoperire naţională, a fost portavocea acestei mişcări”. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, la şedinţa festivă organizată cu prilejul aniversării a 80-a a postului Radio Moldova.

    Mihai Ghimpu a adresat felicitări şi urări de bine tuturor foştilor sau actualilor angajaţi ai Radio Moldova, precum şi numeroşilor radioascultători. „Timp de 80 de ani au trecut prin radio mai multe generaţii de reporteri, redactori, regizori, crainici... Bunul nume al postului naţional Radio Moldova se datorează lor, mai multor generaţii de colaboratori, care au depus eforturi deosebite pentru ca el să devină unul de referinţă: Igor Rotaru, Valentina Crăciunescu, Vanda Zadnipru, Ala Cupcea, Vsevolod Romanescu, Petru Sîrbu, Dumitru Blăjinu, Mariana Bahnaru, Tamara Berzoi, Alexandru Dorogan, Maricica Munteanu, Alexei Revenco”, a menţionat Preşedintele.


    Totodată, Mihai Ghimpu a accentuat faptul că Radio Moldova are actualmente în posesie o veritabilă comoară naţională – cea mai mare fonotecă radio din republică, care urmează să fie păstrată cu grijă şi valorificată creator, mai cu seamă în beneficiul generaţiei tinere, în numele adevărului şi dreptăţii, pentru a construi împreună un viitor european pentru Republica Moldova.

    „Radioul, ca şi televiziunea, este o mare putere. Nu în zadar în perioada sovietică şi cea comunistă, ele erau sub controlul direct al Comitetului Central. Etapa a fost depăşită, astfel încât dumneavoastră să fiţi consilierii adevărului, să reparaţi greşelile trecutului, pentru ca generaţia tânără să cunoască adevărul. Tot mai mulţi experţi susţin că cine stăpâneşte mediile de informare, poate stăpâni lumea. Vă mulţumesc pentru verticalitatea dvs., pentru tot ceea ce faceţi zi de zi pentru ca ascultătorii să fie informaţi echidistant, obiectiv şi la timp”, a precizat Preşedintele în mesajul de felicitare adresat echipei de creaţie de la Radio Moldova.

    În final, Mihai Ghimpu a urat succes colectivului Radio Moldova, inspiraţie, împliniri şi noi succese. 

    Directorul Radio Moldova Alexandru Dorogan a mulţumit pentru aprecierile aduse instituţiei pe care o conduce, menţionând că Radio Moldova este o instituţie de cultură încă de la începuturile sale, iar, odată cu implementarea noilor tehnologii informaţionale, va spori şi calitatea emisiunilor.

    La eveniment au fost prezenţi prim-ministrul Vlad Filat, ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu, conducerea Teleradio-Moldova, angajaţii Radio Moldova, precum şi radioascultători.

    presedinte.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com