• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  De ,,Ziua fără automobilul meu,, Mihai Ghimpu a ales să meargă pe jos la serviciu iar Dorin Chirtoacă cu microbuzul

    De ,,Ziua fără automobilul meu,, Mihai Ghimpu a ales să meargă pe jos la serviciu iar Dorin Chirtoacă cu microbuzul

    22.09.2010  

    Astăzi Republica Moldova ca și alte state marchează ,, Ziua fără automobilul meu,,  astfel autoritatile publice centrale, locale  agenții economici își propun  să promoveze masuri noi, mai eficiente si mai importante de diminuare a efectelor negative asupra mediului inconjurator.

    Conducerea Partidului Liberal s-a alăturat cetățenilor care au decis ca astăzi să meargă la serviciu fie pe jos sau cu un alt mijloc de transport mai puțin nociv.

    Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a ales să meargă pe jos până la reședință, însoțit de jurnaliști dumnealui a precizat că este foarte bine pentru sănătate mersul pe jos.

    Vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă spre deosebire de Mihai Ghimpu  a venit la serviciu în transport public, totodată a aflat de la pasagerii din microbuz cum își doresc ei să circule rutele în Chișinău.

    Amintim că la 4 februarie 2000 in Bruxelles a fost lansata de catre  Margot Walstrom, Comisar European pentru ecologie o nouă inițiativă europeană „În oraș fără  automobilul meu”, care se organizează anual în cadrul “Săptămânii Schimbărilor Europene” planificată în zilele 16-22 septembrie.

    Pe data de 22 septembrie 2000 aproape 800 de orașe și orașele din 23 de țări din Europa și din afara ei au închis străzile centrale pentru traficul rutier ca experiment pe o singura zi - "Ziua europeană fără transport", care se mai numea "În oraș fără automobilul meu".

    Republica Moldova s-a solidarizat și ea acestei Zile însă din păcate doar demnatari de stat, agenți economici și funcționarii publici din cadrul administrațiilor locale, își lasă automobilele acasă, alegând mersul pe jos.


    Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com