• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Video)Mihai Ghimpu a avut o întilnire cu alegătorii din Ialoveni și Strășeni

    (Video)Mihai Ghimpu a avut o întilnire cu alegătorii din Ialoveni și Strășeni

    20.09.2010  

    Integrarea europeană şi lichidarea sărăciei poate avea loc doar în condiţiile unei economii funcţionale. Dar acest lucru poate fi atins în cazul unei stabilităţi politice şi al unui flux de investiţii în toate domeniile economiei.

    Declaraţii în acest sens a făcut Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul întrunirilor cu cetăţenii din localităţile raioanelor Ialoveni şi Străşeni, care au avut loc pe parcursul zilei de 19 septembrie.

    Mihai Ghimpu a specificat că, pentru atingerea obiectivelor propuse de Alianţa pentru Integrarea Europeană, este necesară şi o conciliere a societăţii, deoarece schimbarea poate să se producă numai în cazul în care toată populaţia se va implica activ la realizarea programelor de modernizare a statului.

    Şeful statului a menţionat că, în realizarea parcursului de integrare europeană a statului nostru şi de modernizare a societăţii, Republica Moldova are o deschidere fără precedent din partea Europei. "Partenerii noştri externi aşteaptă ca Republica Moldova să avanseze pe calea reformelor, oferindu-ne tot sprijinul şi susţinerea de care avem nevoie", a mai specificat Mihai Ghimpu.

    În context, şeful statului a accentuat că toate procesele de reformare a statului pot fi continuate doar în cazul cînd populaţia va acorda şi în continuare votul de încredere Alianţei pentru Integrarea Europeană şi programului ei de guvernare. "Realizarea acestui program este imposibilă doar într-un an, deoarece proiectele propuse spre implementare necesită o perioadă de cel puţin patru ani", a spus Mihai Ghimpu.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a răspuns la numeroase întrebări adresate de locuitorii celor două raioane. Aceştia s-au plîns preşedintelui pe faptul că au salarii şi pensii mici, solicitînd majorarea acestora, au amintit despre necesitatea desfăşurării reformei agrare, despre situaţia existentă în sistemul judecătoresc, importanţa descentralizării puterii, pentru a se oferi autonomie administraţiei publice locale, precum şi despre dificultăţile cu care se confruntă tinerii. Printre cele mai stringente probleme enunţate de locuitorii celor două unităţi administrativ-teritoriale sînt reparaţia drumurilor, accesul limitat la sursele de apă potabilă, lipsa apeductului şi a sistemului de canalizare în localităţile rurale etc.

    Mihai Ghimpu la Ialoveni