• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a urcat pe bicicletă

    Dorin Chirtoacă a urcat pe bicicletă

    20.09.2010  

    Alături de circa 2500 de biciclişti, experimentaţi şi începători, primarul general, Dorin Chirtoacă a participat astăzi la „VeloHoră”, acţiune organizată tradiţional în centrul capitalei, în vederea promovării modului sănătos de viaţă.

    Şeful administraţiei municipale a mers pe bicicletă circa jumătate de oră: din PMAN; unde a fost dat startul cursei, până aproape de sectorul Botanica şi înapoi în Piaţă.

    Dorin Chirtoacă a calificat mersul pe bicicletă drept o activitate sănătoasă, inofensivă pentru mediu, care poate fi practicată de tineri, copii şi toţi cei care pledează pentru un mediu curat. Deşi practică ciclismul mai rar, datorită funcţiei pe care o deţine, primarul general spune că de fiecare dată acest lucru este unul plăcut.

    Referindu-se la crearea condiţiilor de deplasare pe străzile Chişinăului, pentru cei care practică mersul pe bicicletă, D. Chirtoacă a menţionat că au fost amenajate câteva piste anul trecut, iar acţiunile în acest sens vor fi continuate, în vederea creării unei reţele de ciclism în oraş. „Aceasta va însemna mai mult echilibru în trafic şi mai multă grijă pentru mediul înconjurător”, a spus edilul capitalei.

    VeloHora este o acţiune tradiţională, organizată anual în centrul Chişinăului pentru cei care pledează pentru un mod activ şi sănătos de viaţă. Evenimentul este prilejuit de Ziua Internaţională Fără Automobil, marcată anual pe 22 septembrie.

    chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com