• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Mihai Ghimpu: ,, Am votat pentru stabilitate politică,,

    (foto)Mihai Ghimpu: ,, Am votat pentru stabilitate politică,,

    05.09.2010  

    „Am votat pentru stabilitate politică. Eu sunt convins că cetăţenii noştri au înţeles care este problema puterii pe care au delegat-o ei la 29 iulie 2009 atunci când nu a fost ales preşedintele şi astăzi ei trebuie să pună punct acestui blocaj constituţional. Dacă Constituţia Republicii Moldova prevede Parlament şi Guvern funcţional, atunci aceste instituţii trebuie să funcţioneze. Sunt convins că cetăţenii noştri vor folosi puterea pe care o deţin ca popor suveran”, a declarat Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, după ce şi-a exercitat dreptul de vot în cadrul referendumului republican constituţional.

    Mihai Ghimpu s-a arătat optimist vizavi de rezultatele referendumului, menţionând că va avea succes. Potrivit Preşedintelui, după validarea rezultatelor referendumului urmează să fie adoptată şi promulgată legea cu privire la procedura de alegere a preşedintelui, ulterior Parlamentul hotărăşte data desfăşurării alegerilor prezidenţiale, după care Preşedintele emite decretul privind dizolvarea Parlamentului.

     „Pentru a economisi banii publici ar fi bine ca alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale să se desfăşoare concomitent. Trebuie să facem tot posibilul pentru a nu rămâne permanent în conjunctura intereselor de partid, de conflict parlamentar şi cu un popor sărac şi fără speranţe”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a fost însoţit la urna de vot de soţia sa Dina Ghimpu, care a declarat jurnaliştilor că a votat pentru stabilitate. „Toţi, şi generaţia mai în vârstă, dar şi tineretul, viitorul căruia îi aparţine, au obosit de instabilitate. Nu putem construi nimic de valoare, preţios, pentru secole înainte, atunci când nu este stabilitate”, a spus Dina Ghimpu.

                                              

                                               Mihai Ghimpu și soția sa, Dina Ghimpu în drum spre secția de votare

                                              

                                             

                                            

    Mai jos urmăriți imagini video de la secția de votare unde familia Ghimpu au votat

                                       

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com