• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Video)Mihai Ghimpu: Nu pot trece indiferent pe lângă școala la care am învățat

    (Video)Mihai Ghimpu: Nu pot trece indiferent pe lângă școala la care am învățat

    01.09.2010  

    Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a participat la sărbătoarea primului sunet la Liceul „Gheorghe Ghimpu” din comuna Coloniţa.

    „De 1 septembrie nu am putut trece indiferent pe lângă satul meu de baştină Coloniţa, pe lângă şcoala în care am învăţat. Am vrut să fiu alături de consătenii mei şi de copiii lor care învaţă în acest liceu, care de nouă ani poartă numele fratelui meu, Gheorghe Ghimpu”, a menţionat Preşedintele în deschiderea careului solemn cu ocazia începerii noului an şcolar în faţa elevilor, părinţilor şi profesorilor prezenţi.

    În mesajul său de felicitare, Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe elevi să se bucure de anii de şcoală, care sunt cei mai frumoşi ani în viaţa unui om, precizând că realizarea aspiraţiilor depinde de curajul şi dârzenia cu care luptă pentru îndeplinirea lor. „Nu-i adevărat că unii au noroc în viaţă, iar alţii – nu, au noroc cei care ştiu ce vor în viaţă. Credeţi în ceea ce visaţi, pentru acest lucru muncim şi noi, ca împreună să schimbăm condiţiile de viaţă”, a mai spus Preşedintele.

    Mihai Ghimpu le-a dorit elevilor succes, sănătate, dârzenie pentru a deveni specialişti adevăraţi, iar cadrelor didactice – răbdare şi perseverenţă pentru a-i face pe tineri să rămână prieteni buni cu cartea, izvor nesecat de cunoştinţe. De asemenea, Preşedintele i-a îndemnat pe elevi să fie mândri de faptul că „sunt fii ai satului Coloniţa, care, de-a lungul anilor, a crescut oameni harnici, deştepţi şi gospodari”. Mihai Ghimpu a dat asigurări că autorităţile statului vor menţine şi în continuare printre priorităţi în agenda de guvernare grija şi atenţia faţă de copii şi tineri, creând condiţiile necesare pentru a asigura un viitor european generaţiei tinere.

    Preşedintele a adresat elevilor şi profesorilor invitaţia de a vizita Reşedinţa de Stat de la Condriţa, pentru a vedea care sunt condiţiile de activitate şi odihnă de care a beneficiat fostul şef de stat.

    Mihai Ghimpu a venit şi cu cadouri pentru Liceul „Gheorghe Ghimpu”, oferind câteva seturi de carte pentru biblioteca acestei instituţii de învăţământ. Preşedintele a menţionat că printre cărţile oferite cadou se regăsesc mai multe exemplare din volumul semnat de Gheorghe Ghimpu „Conştinţa naţională a românilor moldoveni”, îndemnându-i pe elevi să se ghideze în activităţile lor de adevăr şi dreptate şi să valorifice moştenirea înaintaşilor.

    Ulterior, Preşedintele Mihai Ghimpu a participat şi la careul solemn cu ocazia începerii anului şcolar la liceul „Mihail Sadoveanu” din capitală.

                                                            

    Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com