• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Orice investiție va permite relansarea economiei naționale

    Mihai Ghimpu: Orice investiție va permite relansarea economiei naționale

    23.07.2010  

    Susţin orice investiţie în Republicii Moldova, deoarece aceasta ne va permite relansarea economiei naţionale şi realizarea reformelor iniţiate de Alianţa pentru Integrare Europeană. Mai mult, voi face tot posibilul ca investitorii, care doresc să vină în ţara noastră, să nu se confrunte cu nici o problemă în activitatea lor.

    Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul întrevederii de lucru cu delegaţia Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Internaţionale (AEREC), condusă de Ernesto Carpintieri.

    În context, Preşedintele Mihai Ghimpu a salutat ideea constituirii de către AEREC a unei Agenţii pentru întreprinzătorii italieni, care doresc să vină în Republica Moldova cu investiţii în diferite domenii. Şeful statului a menţionat că realizarea obiectivelor propuse de AIE în programul său de guvernare poate fi atinsă doar prin relansarea economiei, iar acest lucru poate fi făcut prin investiţii în toate ramurile social-economice. "Reformele realizate de Alianţa pentru Integrare Europeană demonstrează că Republica Moldova devine un stat liber şi stabil, în care se poate investi, fără a avea temeri pentru investiţiile făcute", a specificat Mihai Ghimpu.

    La rîndul său, Ernesto Carpintieri a declarat că prin crearea acestei agenţii, AEREC doreşte să devină instituţia, care va aduce investiţii în Republica Moldova nu numai din Italia, dar şi din alte state ale Uniunii Europene. "Sîntem convinşi că astăzi este momentul cel mai potrivit pentru a investi în Republica Moldova, deoarece actuala conducere a statului creează toate condiţiile pentru aceasta şi există un cîmp mare pentru aplicarea investiţiilor. Cred că peste 5 ani va fi tîrziu, deoarece totul va fi ocupat", a accentuat preşedintele AEREC.

    Ernesto Carpintieri a mai declarat că primele investiţii în economia Moldovei, prin intermediul Agenţiei, care urmează a fi creată, vor veni în ţara noastră la începutul anului 2011, sferele prioritare fiind cele din sectorul agrar.

    În cadrul întrevederii a fost abordată şi problema lichidării consecinţelor inundaţiilor, care au afectat unele raioane ale Republicii Moldova. În context, Preşedintele Mihai Ghimpu a menţionat că autorităţile moldoveneşti au lansat mai multe apeluri către comunitatea internaţională, prin care au solicitat ajutor în depăşirea acestei situaţii critice.

    Prezent la întrevedere, Stefano De Leo, Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, l-a informat pe Preşedintele Mihai Ghimpu că spre ţara noastră deja au fost expediate ajutoare umanitare pentru sinistraţi, care în curînd urmează să ajungă în ţară. "Serviciul Protecţiei Civile al Italiei are o experienţă vastă în construcţia locuinţelor pentru sinistraţi. Dacă autorităţile Republicii Moldova vor adresa o solicitare oficială către conducerea Italiei în acest sens, ţara noastră ar putea interveni cu ajutoare concrete ce ţin de casele de locuit pentru sinistraţi", a accentuat diplomatul italian.

    Ambasadorul Stefano De Leo a mai specificat că în contextul depăşirii consecinţelor inundaţiilor în sectorul agrar, partea italiană ar putea contribui cu seminţe sau tehnică pentru redresarea situaţiei.

    Preşedintele Mihai Ghimpu le-a mulţumit oaspeţilor pentru susţinerea cetăţenilor Republici Moldova în aceste momente dificile, menţionînd că orice ajutor este binevenit, deoarece va permite lichidarea consecinţelor inundaţiilor şi crearea pentru sinistraţi a condiţiilor optime de trai în preajma sezonului rece.

    Serviciul de Presă al Președenției

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com