• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Un copil din tabăra ,,Cireșarii,, va primi de ziua lui o bicicletă din partea Președintelui Ghimpu

    Un copil din tabăra ,,Cireșarii,, va primi de ziua lui o bicicletă din partea Președintelui Ghimpu

    14.07.2010  

    Preşedintele Mihai Ghimpu i-a mai promis lui Iulian Mihalache, care la 15 iulie împlineşte 8 ani, că în această zi va primi din partea şefului statului o bicicletă, iar pentru masa de sărbătoare - cîteva torte ca să servească toţi prietenii. Această promisune a fost făcută  în cadrul vizitei de astăzi în tabăra de vară "Cireşarii" din Vadul lui Vodă, unde sînt plasaţi 32 de copii din familiile sinistrate din satul Nemţeni, raionul Hînceşti.

    La întâlnirea cu copiii, şeful statului s-a interesat despre condiţiile de trai şi odihnă oferite la tabăra "Cireşarii", precum şi s-a familiarizat cu programul zilnic organizat pentru ei. În cursul discuţiei copiii şi-au exprimat dorinţa de se întîlni cu părinţii şi a efectua o excursie în municipiul Chişinău. În context. Mihai Ghimpu i-a informat că în zilele următoare pentru ei vor fi organizate excursii nu numai în municipiul Chişinău, dar şi în alte locuri pitoreşti din Republica Moldova.

    De asemenea, şeful statului le-a promis că în una din următoarele zile de odihnă va fi organizată vizita părinţilor şi rudelor celor 32 de copii la Vadul lui Vodă. Aflîndu-se în vizită la copiii din Nemţeni, Preşedintele Mihai Ghimpu le-a transmis încălţăminte, inventar sportiv şi jocuri distractive pentru fiecare, precum şi dulciuri.

    Ţinînd cont de faptul că copiii sînt din familii sinistrate, care şi-au pierdut toată averea, şeful statului a declarat copiilor că în cîteva zile aceştia vor fi asiguraţi cu haine şi încălţăminte. Totodată Mihai Ghimpu a dat indicaţii să fie examinată posibilitatea aflării acestor copii în această tabără pentru toată perioada estivală. "Toţi copiii din localităţile afectate de inundaţii vor beneficia de toată susţinerea noastră sub toate aspectele - material, psihologic, medical, etc.

    Desigur, cel mai mare cadou pentru ei va fi reîntoarcerea în sînul familiei, într-o casă nouă şi luminoasă. Şi aceasta noi le vom asigură în cel mai scurt timp", a accentuat şeful statului.

    Serviciul de Presă a Președenției

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com