• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (foto)Militarii Armatei Naționale ajută sinistrații

    (foto)Militarii Armatei Naționale ajută sinistrații

    12.07.2010  

    Astăzi militarii Armatei Naționale instalează un pod greu mecanizat TMM-3M din dotarea armatei peste podul care asigură accesul în satul Cotul Morii din raionul Hînceşti, şi care a fost deteriorat de puhoiul de ape. Podul va facilita trecerea oamenilor şi a transportului, pentru a urgenta evacuarea bunurilor materiale. 

    Circa 20 de militari din Brigada „Dacia” din Cahul, continuă lucrările la consolidarea digului cu lungimea de 450 metri, din preajma satului Zîrneşti, r. Cahul. 

    În satul Ţiganca, r. Cantemir, militarii fortifică digul pe o lungime de un km pentru a proteja localitatea de inundaţii. De asemenea, ostaşii Armatei Naţionale acordă ajutor la evacuarea oamenilor şi bunurilor materiale.

    Potrivit informaţiilor operative parvenite de la Punctul de Comandă din Nemţeni, 60 de militari activează la  fortificarea unui dig de protecţie în satul Sărăteni, r. Hînceşti.

    În prezent, alţi 30 de militari activează în satul Nemţeni, r. Hînceşti, la consolidarea digurilor existente şi construiesc un dig adiţional prin apă, pentru pomparea apei de partea opusă a digului, pentru a preveni inundarea altor case.

    Cinci unităţi de tehnică din dotarea Armatei Naţionale sînt puse la dispoziţia sătenilor din Cotul Morii, r. Hînceşti, pentru evacuarea bunurilor din gospodăriile localnicilor.

    Totodată, Ministerul Apărării a pus la dispoziţia sinistraţilor corturi, generatoare de curent electric, pompe, hrană caldă şi apă potabilă. La Nemţeni a fost instalat un punct medical şi o baie de campanie, cu o capacitate de 200 oameni pe oră, preconizată pentru îmbăierea efectivului şi a sinistraţilor.

    La moment, peste 250 de militari şi 22 unităţi de tehnică din dotare (URAL, KRAZ-255, ZIL, KAMAZ, KP), acţionează în localităţile inundate.

                                     

                                                          

                                                         

                                   

                                                          

    Serviciul de Presă al Ministerului Apărării

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com