• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu vizitează sinistrații

    Mihai Ghimpu vizitează sinistrații

    10.07.2010  

    Mihai Ghimpu a efectuat astăzi o vizită de documentare în localităţile afectate de inundaţii, din nordul ţării. Președintele este însoțit și de deputatul PD, Marian Lupu.

    În prima jumătate a zilei, şeful statului s-a aflat în satele Criva şi Drepcăuţi, raionul Briceni, unde s-a documentat cu procesul de întărire a digurilor şi barajelor de protecţie, precum şi cu măsurile  întreprinse de autorităţile centrale şi locale, în vederea prevenirii pericolului inundaţiilor.

    Aflîndu-se în teren, Mihai Ghimpu a indicat factorilor de decizie asupra necesităţii elaborării unui Program de Stat de lungă durată privind edificarea unor construcţii de protecţie  împotriva inundaţiilor. În context, a fost abordată şi problema examinării posibilităţii gospodăriilor cetăţenilor, care locuiesc în zone inundate.

    Mihai Ghimpu şi Marian Lupu au vizitat gospodăriile locuitorilor, afectate de inundaţii, asigurăndu-i că conducerea ţării va întreprinde toate măsurile pentru a-i ajuta.

    Circa 10 locuitori ai satului Drepcăuţi, preponderent, pensionari, au primit ajutoare financiare din partea lui Mihai Ghimpu, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a locuinţelor, afectate de inundaţii.

    În cadrul discuţiilor, majoritatea cetăţenilor au declarat că nu au fost ajutaţi cu nimic, ori au fost ajutaţi, pur simbolic, după inundaţiile din anul 2008. În acest sens, Mihai Ghimpu şi Marian Lupu au declarat că aceste persoane vor fi ajutate de actuala conducere a ţării, în cadrul Programului de susţinere a sinistraţilor, care au avut de suferit din cauza  inundaţiilor curente.

    La barajul Costeşti-Stînca, Mihai Ghimpu şi Marian Lupu s-au documentat cu starea lucrurilor, precum şi cu măsurile, care se întreprind pentru menţinerea situaţiei sub control. Pentru moment, deversarea apei la barajul Costeşti-Stînca este în volum de 800 m.c./sec.
    În partea a doua a zilei, şeful statului va întreprinde o vizită de documentare în raioanele de Sud şi Centru ale republicii, afectate de inundaţii.

    Serviciul de Presă a Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com