• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Calculator și mingi de fotbal pentru copii de la gimnaziu -internat din Văscăuți

    Calculator și mingi de fotbal pentru copii de la gimnaziu -internat din Văscăuți

    18.05.2010  

    În preajma încheierii anului şcolar şi a Zilei Internaţionale a Copiilor, Mihai Ghimpu a vizitat gimnaziul-internat din satul Văscăuţi, raionul Floreşti, fiind însoţit şi de grup de actori de la Teatrul „Ginta Latină” din Chişinău. Toţi elevii de la gimnaziul-internat din Văscăuţi au primit dulciuri din partea Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova. Mihai Ghimpu le-a mai adus în dar copiilor un calculator şi le-a oferit bani pentru a putea cumpăra mingi de fotbal.

    Preşedintele  a luat cunoştinţă de condiţiile de trai şi educaţie ale acestor copii, precum şi de condiţiile de muncă a corpului didactic, ulterior, a discutat cu personalul instituţiei de învăţământ pe care o patronează despre problemele şi doleanţele acestora.

    Mihai Ghimpu a promis că va ţine cont de necesităţile instituţiei, solicitându-i directorului gimnaziului Tudor Tertea stabilirea priorităţilor pentru a găsi împreună soluţii la problemele existente. Printre cele mai stringente necesităţi ale instituţiei de învăţământ se numără gazificarea acesteia, asigurarea cu transport a gimnaziului, achiziţionarea produselor pentru necesităţile cotidiene ale instituţiei etc. Totodată, o parte din copiii care rămân să-şi petreacă vacanţa de vară în gimnaziu şi-au exprimat dorinţa de a merge la o tabără de vară. Preşedintele a promis că va căuta posibilităţi pentru ca elevii de la gimnaziul din Văscăuţi să aibă o vacanţă interesantă.
     
    Mihai Ghimpu a participat şi la un program artistic organizat de copiii din instituţie, iar la încheierea acestuia, copiii au urmărit un spectacol al Teatrului „Ginta Latină”.

    Totodată, Preşedintele a mulţumit angajaţilor instituţiei pentru munca dificilă şi nobilă pe care o fac, pentru grija pe care le-o poartă copiilor instituţionalizaţi, încercând să le ofere tot sprijinul celor aflaţi în dificultate.
     
    Mihai Ghimpu le-a urat copiilor o vacanţă de vară plăcută, precizînd totodată că este important că depună eforturi pentru a învăţa bine, astfel încât împreună cu factorii de decizie să schimbe condiţiile de viaţă din Republica Moldova.

    Copiii, la rândul lor, au adresat Preşedintelui cuvinte de mulţumire, dorindu-i sănătate şi succese în activitatea pe care o desfăşoară.

    La gimnaziul-internat din s. Văscăuţi studiază şi locuiesc 160 de copii, dintre care 63 sunt orfani, iar ceilalţi sunt din familii social-vulnerabile.

    Serviciul de Presă a Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com