• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: „Republica Moldova are o situaţie favorabilă pentru o dezvoltare fără precedent”

    Mihai Ghimpu: „Republica Moldova are o situaţie favorabilă pentru o dezvoltare fără precedent”

    16.05.2010  
     Această declarație a fost făcută de Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului,astăzi, într-o vizită  de lucru în raionul Căuşeni.

    Potrivit lui Mihai Ghimpu, Alianţa pentru Integrare Europeană a elaborat un program reformator de modernizare a Republicii Moldova, implementarea căruia va permite nu numai schimbarea condiţiilor de trai şi activitate a cetăţenilor, relansarea economiei, dar şi atingerea obiectivului principal - integrarea europeană.

    Şeful statului a menţionat că reformele promovate de AIE, uneori poate nepopulare, sînt îndreptate, în primul rînd, pentru relansarea economiei naţionale, deoarece numai în acest caz Republica Moldova se poate dezvolta sub toate aspectele. "Dar pentru aceasta trebuie să depăşim criza constituţională, deoarece nimeni nu va investi într-un stat, unde nu este stabilitate politică, nu se implementează programe durabile de dezvoltare a tuturor domeniilor social-economice ale ţării", a accentuat Mihai Ghimpu.

    În acest context, Preşedintele ţării a precizat că iniţiativele înaintate de AIE în direcţia depăşirii crizei constituţionale permit atît modificarea Constituţiei, cît şi continuarea programelor de dezvoltare a Republicii Moldova pe o perioadă lungă de timp. Mihai Ghimpu a accentuat că reforma constituţională, propusă de AIE, are drept scop nu modificarea Constituţiei din interesele unui partid sau grup de persoane, dar reieşind din interesul naţional al ţării.

    În cadrul vizitei în raionul Căuşeni, şeful statului a discutat cu cetăţenii nu numai despre situaţia social-politică şi economică din ţară, dar şi despre problemele cu care se confruntă localităţile acestei unităţii teritorial administrative, în special accentul fiind pus pe problemele legate de dezvoltarea infrastructurii, drumurilor, instituţiilor de învăţămînt etc.

    Serviciul de presă al Preşedinţiei
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com