• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mediul nu are frontiere

    Mediul nu are frontiere

    14.05.2010  

    Această precizare a fost făcută de către Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru, la întrevedeea cu Excelenţa Sa Marius Lazurcă, ambasadorul României în Moldova.

    În cadrul întrevederii au fost abordate chestiuni ce ţin de situaţia protecţiei mediului din Republica Moldova şi de acţiunile întreprinse în vederea  intensificării procesului de adaptare a legislaţiei de mediu la standardele europene. Excelenţa Sa Marius Lazurcă  a exprimat  disponibilitatea României de a oferi susţinere  Moldovei în efortul ei de a accede la valorile europene în domeniul mediului.

    Gheorghe Şalaru a apreciat, în context, suportul pe care-l acordă ţării noastre România şi a menţionat importanţa acestuia pentru Republica Moldova.

    De asemenea ambasadorul român a transmis din partea preşedintelui României salutarea semnării memorandumului de colaborare între ministerele de resort ale ambelor ţări. La rîndul său ministrul mediului a subliniat importanţa semnării memorandumului pentru Moldova şi a adăugat că „sunt oportune proiectele comune de redresare a stării mediului în contextul relaţiilor de bună vecinătate, care au trecut printr-o perioadă grea de stagnare în ultimii opt ani ”.

    Ambii oficiali au căzut de acord, că deja s-au creat premise pentru  cooperare în domeniul mediului şi energiei regenerabile, pentru crearea  rezervaţiilor mixte şi implementarea proiectelor privind protecţia biodiversităţii.

    Ministrul mediului a menţionat că Moldova este interesată în participarea firmelor din România   la implementarea proiectelor de aprovizionare cu apă şi sistemelor de canalizare şi la cele din domeniul managementului deşeurilor.

    În cadrul discuţiilor a fost evidenţiată importanţa promovării managementului comun al Prutului, Gheorghe Şalaru precizînd că „mediul nu are frontiere”.

    Cei doi oficiali s-au arătat satisfăcuţi de discuţia sinceră care a avut loc, convenind asupra permanentizării dialogului început.

    www.mediu.gov.md 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com