• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  România va oferi asistență în reformarea apărării și securității

    România va oferi asistență în reformarea apărării și securității

    14.05.2010  

    România este dispusă să acorde Republicii Moldova asistenţa necesară în reforma sectorului de apărare şi securitate, precum şi la implementarea angajamentelor asumate în cadrul Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) R. Moldova – NATO.

    Declaraţii în acest sens a făcut Marius Lazurcă, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Moldova în cadrul întrevederii cu ministrul Apărării Vitalie Marinuţa. Marius Lazurcă a apreciat înalt relansarea relaţiilor de cooperare între Ministerul Apărării al R. Moldova şi Ministerul Apărării Naţionale al României, după vizită oficială efectuată de ministrul Vitalie Marinuţa în România la începutul acestui an.

    Ambasadorul a confirmat că partea română menţine pe agendă definitivarea şi semnarea către sfîrşitul anului a acordului cu privire la îngrijirea mormintelor de război situate pe teritoriile R. Moldova şi al României. Totodată, ambasadorul român a subliniat că România, alături de SUA şi Uniunea Europeană, salută procesele democratice desfăşurate în Moldova.

    Marius Lazurcă a menţionat că România va susţine acţiunile Guvernului de la Chişinău privind reunificarea ţării şi pledează pentru dezvoltarea economică, socială şi culturală a R. Moldova. La rîndul său, ministrul Apărării a mulţumit ambasadorului român pentru asistenţa acordată R. Moldova la instruirea militarilor Armatei Naţionale în instituţiile militare din România.

    În acest context, Vitalie Marinuţa şi-a exprimat recunoştinţa pentru majorarea numărului de burse alocate militarilor moldoveni pentru anul 2010 - 2011. Totodată, ministrul Apărării a salutat disponibilitatea părţii române de a acorda un lot de literatură de specialitate Institutului Militar al Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în formă de donaţie.

    Este de menţionat că aceasta este prima vizită efectuată la Ministerul Apărării de ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurcă, după numirea sa în această funcţie.

    Serviciul de Presă al Apărării

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com