• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu locuitorii din Orhei (Poze)

    Mihai Ghimpu s-a întîlnit cu locuitorii din Orhei (Poze)

    13.05.2010  

    "Evoluţia democratică a Republicii Moldova va avea loc în condiţiile unei stabilităţi politice şi a transparenţei în actul de guvernare, conducerea îşi doreşte schimbarea calitativă a vieţii cetăţenilor noştri, pentru că avem nevoie de o societate sănătoasă, în care nu doar o parte din cetăţeni să trăiască bine, ci toţi". Declaraţii în acest sens a făcut Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, la întîlnirea pe care a avut-o cu locuitorii raionului Orhei.

    Aflat într-o vizită de lucru în raionul Orhei, Preşedintele Mihai Ghimpu s-a familiarizat cu situaţia social-economică din teritoriu, a luat cunoştinţă de proiectele aflate în faza de pregătire, dar şi de cele în curs de desfăşurare în vederea modernizării localităţilor din raionul Orhei, de gazificare, de dezvoltare a unei infrastructuri moderne. Preşedintele a răspuns la nenumărate întrebări venite din partea celor prezenţi în sală, cele mai multe dintre ele vizînd problemele sociale, de infrastructură şi din agricultură. Totodată, Preşedintele a solicitat o serie de explicaţii conducerii raionului, prezentă la întîlnire, în legătură cu unele aspecte ale problemelor puse în discuţie de cetăţeni.

    Mihai Ghimpu a menţionat că, în realizarea parcursului de integrare europeană a statului nostru şi de modernizare a societăţii, Republica Moldova are o deschidere fără precedent din partea Europei. Partenerii noştri externi aşteaptă ca Republica Moldova să avanseze pe calea reformelor, oferindu-ne tot sprijinul şi susţinerea de care avem nevoie, a mai specificat Preşedintele.

    Referitor la implementarea programelor de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova, Mihai Ghimpu a subliniat că, desfăşurînd reforme, "putem schimba o casă veche pe una nouă. Dacă refomele erau realizate acum 20 de ani, cetăţenii noştri lucrau la firme germane, italiene, franceze etc., dar la noi acasă. De fapt, reformele pe care trebuia să le facem în 1994 le realizăm în 2010. 20 de ani din momentul proclamării independenţei am stat cu capul plecat şi ce am cîştigat? Sărăcie şi oameni plecaţi peste hotare". În acelaşi context, Preşedintele a subliniat că relansarea economică, dar şi atragerea investiţiilor străine în economia Republicii Moldova sînt obiective care trebuie realizate în foarte scurt timp pentru a asigura cetăţenilor o viaţă decentă.

    Totodată, Preşedintele a menţionat că pentru moment este prioritară depăşirea crizei constituţionale, care se poate transforma în criză politică în Republica Moldova. În acest sens, Mihai Ghimpu a solicitat părerea locuitorilor raionului Orhei referitor la mecanismul de alegere a preşedintelui pentru depăşirea crizei constituţionale, respectiv, desfăşurarea unui referendum consultativ sau dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor anticipate.

                                               

                                              

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com