• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu "Eu mă închin în fața fiecărui veteran care a trecut prin calvarul războiului"

    Mihai Ghimpu "Eu mă închin în fața fiecărui veteran care a trecut prin calvarul războiului"

    10.05.2010  

    Această precum și alte declarații au fost făcute de către Mihai Ghimpu, Preşedintele interimar al Republicii Moldova  care a decorat cu medaliile jubiliare "Crucea Comemorativă. Războiul al Doilea Mondial" şi "65 ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei 1941 - 1945", un grup de veterani din diferite raioane ale ţării.

    Adresîndu-se celor 45 de veterani, Mihai Ghimpu a accentuat că noua guvernare va trata egal şi cu respect pe toţi participanţii la cel de-al doilea război mondial, deoarece toţi au luptat pentru libertate şi victorie asupra fascismului, îndeplinindu-şi obligaţiunea de ostaş. "Acum, după 65 de ani de la victoria asupra fascismului, noi nu trebuie să facem politică pe seama veteranilor, dar să le creăm lor, tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, condiţii normale de viaţă şi activitate", a menţionat şeful ştatului.

    Preşedintele a accentuat că tratarea diferită a participanţilor la cel de-al doilea război mondial de fosta guvernare a dus la dispersarea societăţii, divizarea ei în diferite tabere. "Această divizare nu numai că s-a răsfrînt negativ asupra unor veterani, dar a influenţat negativ asupra procesului de conciliere a societăţii. Alianţa pentru Integrare Europeană a depus, depune şi va depune şi în continuare toate eforturile pentru concilierea societăţii moldoveneşti, deoarece numai în aceste condiţii putem construi un stat democratic, în care se respectă libertăţile şi drepturile fiecărui cetăţean", a spus Mihai Ghimpu.

    Preşedintele ţării a mai menţionat că în pofida faptului că în 1992 a fost adoptată legea privind egalarea în drepturi a tuturor participanţilor la cel de-al doilea război mondial, aplicarea ei în practică a început numai în anul curent. "Eu mă închin în faţa fiecărui veteran, care a trecut prin calvarul războiului, şi vă promit că conducerea ţării va depune toate eforturile ca în continuare să beneficiaţi de stima şi respectul pe care îl meritaţi", a conchis Mihai Ghimpu.

    Despre necesitatea concilierii societăţii au vorbit şi veteranii, care au luptat contra fascismului în armatele sovietică şi română. În opinia lor, numai o societate unită este capabilă să realizeze programele de dezvoltare a ţării, de creare a unor condiţii normale de trai pentru toţi cetăţenii.

    Servciul de Presă al Președenției

    Foto  Agenția de știri MoldPres

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com