• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Noi declaraţii în Dosarul 7 Aprilie în cadrul unei Conferinţe de presă organizate de Tineretul Liberal

    Noi declaraţii în Dosarul 7 Aprilie în cadrul unei Conferinţe de presă organizate de Tineretul Liberal

    02.04.2010  

    Tineretul Liberal a organizat astăzi o conferinţă de presă în faţa Comisariatului General de Poliţie la care au participat şi cîtiva tineri care au fost maltrataţi de către poliţişti la 8 şi 9 aprilie. De asemenea, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, Sergiu Boghean, a sugerat sugerează actualei guvernări oficializărea zilei de 7 aprile drept "Ziua Libertăţii".

    Una dintre persoanele care a participat la conferinţă este Vitalie Creţu care a fost reţinut illegal şi sancţionat cu arest administrativ pentru cinci zile de către judecătorul sectorului Buiucani din capitală, Mihai Diaconu. Potrivit lui Creţu momentele trăite  în acea perioadă s-au prefăcut într-o pată neagră depusă pe una din paginile vieţii sale.

    Desigur că că tinerii nu au fost maltrataţi doar la Chişinău. Teroarea a  nenorocit şi tinerii liceieni din Municipiul Bălţi, ieşiţi să protesteze în centrul oraşului pe 7 şi 8 aprilie anul trecut. Tînărul Alexandru Munteanu, originar din oraşul Bălţi a avut şi el nenorocul să fie brutalizat de poliţişti în timpul pretestelor paşnice.

    În acest context Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să investigheze toate cazurile de tortură , abuz sexual şi omucidire. Iar persoanele vinovate să fie eliberate din rîndurile Poliţiei şi trase la răspundere conform legii. Totodată membrii organizaţiei propun noii guvernări să proclame ziua de 7 aprilie drept "Ziua Libertăţii" a declarat la conferinţă Tînărul Liberal, Sergiu Boghean.

    Tineretul Liberal susţine că nepedepsirea poliţiştilor şi judecătorilor care se fac vinovaţi de aplicarea torturii şi maltratării afectează grav democraţia din Republica Moldova, îndeosebi generaţia tînără care pierde astfel încrederea în instituţiile de drept.

    Mai jos puteţi audia un material audio din cadrul Conferinţei de presă

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com