• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Anatol Șalaru: Vom avea mai multe zboruri pe destinația Chișinău-București și la un tarif redus

    Anatol Șalaru: Vom avea mai multe zboruri pe destinația Chișinău-București și la un tarif redus

    29.03.2010  
    Călătorii din Republica Moldovaşi cei din România vor beneficia, începând de azi, de curse zilnice aeriene pe ruta Chişinău-Bucureşti şi, respectiv, Bucureşti-Chişinău,la preţul de doar 120 de euro pentru o călătorie tur-retur, faţă de preţul minim aplicat pînă în prezent de 260 de euro.

    Frecvenţa zborurilor va fi de două ori pe zi - la ora 6.40 şi,respectiv - la 18.20. Cursele vor fi efectuate de compania Air Moldovaşi compania românească Tarom.

    Anatol Şalaru, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, a menţionat astăzi, la ceremonia de inaugurare, că esteprima cursă în care toate biletele fi vîndute la aşa-zise preţuri lowcost şi vor costa 55 de euro într-o singură direcţie. Pînă în prezent,operatorii aerieni aplicau acest cost doar pentru cîteva bilete dinnumărul total de locuri.

    Ministrul moldovean a opinat că zborurile regulate de pe ruta Chişinău-Bucureşti vor fi solicitate, în primul rînd, de călătorii carepînă în prezent preferau să meargă cu automobilul la Bucureşti.Frecvenţa zborurilor este comodă atît pentru persoanele care călătorescîn scopuri de business, cît şi în scopuri turistice sau personale, aprecizat Şalaru.

    În context, Anton Marin, secretar de Stat la Ministerul Transporturilordin România, a menţionat că frecvenţa zborurilor regulate a fostconvenită de cei doi operatori şi a adăugat că aceste curse urmează afi, în scurt timp, profitabile.

    Iulian Scorpan, pilot şi director al Air Moldova, a concretizat căzborurile pe destinaţia Chişinău-Bucureşti vor fi efectuate cu aeronavaAirbus A320, care are o capacitate de 173 de locuri, faţă de navaEmbraer 120 cu 30 de locuri, care făcea curse pînă în prezent peaceastă rută. În plus, cu Airbus A320 durata zborului este în medie de40 de minute, faţă de circa o oră, cum era pînă în prezent.

    Solicitaţi de presă, călătorii cu destinaţia Chişinău-Bucureşti auremarcat că zborurile de pe această rută sînt foarte convenabile, atîtdin punct de vedere al preţului redus al biletelor, cît şi din cel aleconomisirii timpului de călătorie. Odată cu inaugurarea acestor curseregulate, vom putea evita drumurile lungi de pînă la 8 ore spreBucureşti, dar şi cozile de la vamă, care în cele mai dese cazuri sîntatestate la sfîrşit de săptămînă, au menţionat aceştia.

    Primii pasageri de pe rutele Chişinău-Bucureşti şi, respectiv,Bucureşti-Chişinău au primit certificate pentru bilete gratuite la unadin direcţiile menţionate.

    Air Moldova este o companie de stat care operează curse ce include 17destinaţii cum ar fi Frankfurt, Viena, Istanbul, Lisabona, Madrid ş.a.

    Sursa: MOLDPRES

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com