• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (video) Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru: Situaţia de pe drumurile din ţară este sub control

    (video) Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru: Situaţia de pe drumurile din ţară este sub control

    16.12.2009  
    Anatol Şalaru, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a declarat miercuri, 16 decembrie 2009, că situaţia de pe drumurile din republică este sub control, iar subdiviziunile specializate ale ministerelor Afacerilor Interne şi Transporturilor şiInfrastructurii Drumurilor întreprind toate măsurile pentru curăţarea şi prelucrarea cu materiale speciale a traseelor, prevenirea blocajelor, redirecţionarea transporturilor în caz de necesitate pe alte drumuri.

    Anatol Şalaru a specificat că lucrările de curăţare a traseelor sânt efectuate în regim non-stop de 240 unităţi de tehnică specială şi peste 600 de angajaţi ai întreprinderilor, care deservesc drumurile.

    "În scopul prevenirii unor situaţii de criză pe unele porţiuni de drum, unde anual din cauza precipitaţiilor abundente se formează blocaje de circulaţie, au fost create şase posturi de remorcare a transporturilor", a mai declarat ministrul.

    Potrivit lui Şalaru, pentru asigurarea traficului normal pe traseele ţării, au fost procurate şi stocate 47 mii de tone de antiderapant şi 27,300 tone de sare, cantitatea respectivă fiind suficientă pentru tot sezonul rece al anului.

    Referindu-se la dotarea cu tehnică specială a întreprinderilor, care gestionează drumurile, Anatol Şalaru a menţionat că în prezent sânt 382 de unităţi în toată ţara, dintre care doar 71 de distribuitoare de material antiderapant, număr insuficient pentru acoperirea operativă a întregului teritoriu. "În bugetul pentru anul 2010 sînt planificate 60 mil de lei din necesarul de 250 mln, pentru procurarea unor modele noi de distribuitoare, care sânt mai ecologice şi efective", a accentuat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

    Anatol Şalaru a mai informat mass-media că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va înainta Guvernului proiectul de lege, care va obliga conducătorii auto să schimbe cauciucurile de vară pe cele de iarnă, începînd cu 1 decembrie, deoarece precipitaţiile din acest an demonstrează că marea majoritate a accidentelor de circulaţie sau ambuteiaje pe trasee se produc din această cauză.

    Sursa: Agenţia Moldpres
    Video: Publika TV
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com