• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întîlnit astăzi cu delegaţia de copii a Republicii Moldova,semnatară a Convenţiei Ligii Internaţionale a copiilor diferitor naţiuni

    Mihai Ghimpu s-a întîlnit astăzi cu delegaţia de copii a Republicii Moldova,semnatară a Convenţiei Ligii Internaţionale a copiilor diferitor naţiuni

    16.12.2009  
    Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu delegaţia de copii a Republicii Moldova, semnatară a Convenţiei Ligii Internaţionale a copiilor diferitor naţiuni. La întrevedere a fost prezentă şi Tatiana Potâng, viceministru al educaţiei.

    Liga Internaţională a copiilor diferitor naţiuni este reprezentată de copii din 50 de state ale lumii şi a fost constituită în vara anului curent în cadrul Festivalului Internaţional al Copiilor „Să schimbăm lumea spre bine” desfăşurat la Artek, Ucraina.

    Reprezentanţii statelor participante, inclusiv copiii din delegaţia Republicii Moldova, au semnat Adresarea Ligii Copiilor către Consiliul General al Naţiunilor Unite, în prezenţa vicepreşedintelui ONU, Peter Guran. În document se conţine solicitarea de a susţine dezvoltarea Ligii şi parteneriatul acesteia cu Comitetul ONU al drepturilor copiilor, de a recunoaşte Centrul Internaţional „Artek” drept sediu permanent al Ligii, de a delega în fiecare ţară membră ONU un reprezentant special al drepturilor copilului.

    Fiecare delegaţie are misiunea de a prezenta adresarea respectivă preşedintelui ţării pentru a-l familiariza cu problemele abordate de copiii lumii în cadrul festivalului şi a propune soluţii pentru rezolvarea lor cât mai grabnică.

    În mesajul adresat Preşedintelui Mihai Ghimpu copiii din delegaţia naţională au formulat mai multe propuneri în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă generaţia în creştere. Printre acestea sunt crearea unui centru funcţional de documentare şi promovare a drepturilor copiilor, crearea unui site, a unui post TV şi radio destinate copiilor şi adolescenţilor, crearea unei linii fierbinţi oficiale, la care ar putea apela copiii din întreaga republică, crearea unui sistem de asistenţă medicală pentru copii, fondarea Ligii Naţionale a Adolescenţilor.

    Delegaţia Republicii Moldova a fost reprezentată din elevi de la cinci licee din Chişinău – „Gheorghe Asachi”, „Mircea Eliade”, „Igor Vieru”, „Spiru Haret” şi „Ion Creangă”. Conducătorul delegaţiei, Liliana Panfilov, director adjunct la Liceul „Gh. Asachi”, a precizat că Republica Moldova a fost reprezentată la un nivel înalt, delegaţia de copii revenind acasă cu cele mai multe menţiuni la diverse concursuri desfăşurate în cadrul Festivalului.

    Preşedintele Mihai Ghimpu le-a urat succes copiilor, astfel încât să reprezinte şi în continuare cu demnitate Republica Moldova la nivel internaţional, subliniind faptul că viitorul aparţine tinerilor, iar conducerea va face tot posibilul ca acesta să fie unul european. „Mă bucur şi chiar mă mândresc cu faptul că avem asemenea copii talentaţi care ţin la statul nostru”, a spus Mihai Ghimpu. Preşedintele a dat asigurări că va fi examinta fiecare propunere venită din partea copiilor şi că se vor întreprinde măsuri pentru a soluţiona problemele care au fost enunţate în cadrul întâlnirii.

    Sursa: Serviciul de presă a Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com