• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a propus ca salariul de o zi a deputaţilor să fie donat persoanelor cu dizabilităţi

    Mihai Ghimpu a propus ca salariul de o zi a deputaţilor să fie donat persoanelor cu dizabilităţi

    14.12.2009  
    În şedinţa plenară de săptămîna trecută, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului împreună cu deputaţii acestuia au au vizitat expoziţia cu vânzare a lucrărilor confectionate de persoanele cu dizabilităţi „În creaţie fără diferenţe” ce se desfăşoară la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret din Chişinău.

    Spicherul Mihai Ghimpu a vizitat standurile expoziţiei împreună cu un grup de copii cu dizabilităţi şi le-a cumpărat tot ce şi-au dorit aceştia din obiectele expuse. Totodată, Preşedintele i-a felicitat pe toţi copiii talentaţi pentru obiectele speciale confecţionate care au fost puse în vânzare.

    Mihai Ghimpu a precizat că actuala conducere acordă o atenţie specială persoanelor cu dizabilităţi, cu atât mai mult cu cât printre ei sunt şi mulţi copii, şi va întreprinde o serie de acţiuni pentru a îmbunătăţi condiţiile lor de trai şi a soluţiona problemele cu care se confruntă, mai ales la nivelul incluziunii sociale.

    Tot astăzi, la propunerea Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, deputaţii au decis să doneze persoanelor cu dizabilităţi salariul lor pentru o zi. Ulterior, va fi stabilită şi lista instituţiilor sociale care vor beneficia de respectiva susţinere financiară. Totodată, deputaţii au mai vizitat expoziţia de fotografii Photovoise „Peste bariere”, realizată de tinerii cu dizabilităţi din diferite localităţi ale republicii şi găzduită de Palatul Republicii.

    În felul acesta, tinerii au dorit să atragă atenţia factorilor de decizie asupra problemelor şi provocărilor cotidiene întâmpinate de persoanele cu nevoi speciale. Această expoziţie reprezintă o activitate a iniţiativei pentru ratificarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

    Aceste evenimente fac parte din programul de acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, care se marchează anual pe 3 decembrie.

    Sursa: Serviciul de Presă a Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com