• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar a Republicii Cehe la Chişinău

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar a Republicii Cehe la Chişinău

    14.12.2009  
    Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului şi Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Petr Kypr, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe în Republica Moldova în legătură cu încheierea misiunii sale diplomatice în ţara noastră.

    Preşedintele Mihai Ghimpu a exprimat gratitudine diplomatului ceh pentru contribuţia personală la dezvoltarea relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Republica Cehă.Mihai Ghimpu a apreciat susţinerea acordată de Cehia aspiraţiilor de integrare europeană a Republicii Moldova, sprijin venit mai cu seamă în perioada când această ţară a deţinut preşedinţia Uniunii Europene. De remarcat că tot în această perioadă, la 7 mai 2009, la Praga a avut loc summit-ul UE de lansare a „Parteneriatului Estic” din care face parte şi Republica Moldova.

    De asemenea, la Praga, la 5 noiembrie 2009, s-a desfăşurat Forul Economic „Moldova prezintă” la care au participat 32 de companii din republica noastră şi 50 de companii cehe. Forul a deschis noi perspective de cooperare economică între cele două state.

    Totodată, potrivit Preşedintelui, potenţialul raporturilor economice moldo-cehe nu este valorificat în deplină măsură. Mihai Ghimpu a subliniat necesitatea sporirii investiţiilor cehe în economia Moldovei, în contextul în care republica noastră va reuşi să depăşească criza economică graţie investiţiilor străine şi a reformelor democratice care vor fi implementate.

    Referindu-se la situaţia politică internă, Preşedintele Parlamentului a menţionat faptul că Alianţa pentru Integrare Europeană va întreprinde acţiuni pentru a evita alegerile parlamentare anticipate. În acest scop a fost constituită Comisia pentru reforma constituţională, care urmează să înainteze propuneri pentru modificarea sau adoptarea pe cale democratică a unei noi Constituţii. Proiectul respectiv va fi prezentat pentru expertiză Comisiei de la Veneţia.

    La rândul său, Petr Kypr a spus că ţara sa va acorda tot sprijinul actualei conduceri a Republicii Moldova pentru a realiza reformele interne şi a parcurge cu succes calea spre integrarea în familia europeană.

    Sursa : Serviciul de presă a Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com