• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ion Cebanu la o întâlnire cu studenţi de la USM: Îmi doresc ca Ministerul Tineretului şi Sportului să fie cel mai dinamic şi de perspectivă minister

    Ion Cebanu la o întâlnire cu studenţi de la USM: Îmi doresc ca Ministerul Tineretului şi Sportului să fie cel mai dinamic şi de perspectivă minister

    11.12.2009  
    Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu a avut la 10 decembrie 2009 o discuţie cu studenţii Universităţii de Stat din Moldova pe seama perspectivii ministerului pe care îl conduce. Întâlnirea cu studenţii s-a desfăşurat în incinta Casei de Cultură aUSM, la ea participând şi rectorul universităţii Gheorghe Ciocanu.

    Ministrul Tineretului şi Sportului a prezentat tinerilor domeniile prioritare de activitate ale ministerului, realizările timp de 2 luni de la creare, precum şi perspectivele de dezvoltare a acestuia. A urmat apoi, întrebări din partea studenţilor, care s-au referit în principal la condiţiile de trai în căminele studenţeşti şi la posibilitatea angajării după absolvirea universităţii.

    Rectorul USM, Gheorghe Ciocanua menţionat că urmăreşte cu atenţie activitatea noului minister al tineretului şi sportului şi că se bucură de faptul că ministrul tineretului şi sportului a revenit la "Alma Mater", deoarece Ion Cebanu este absolventul Universităţii de Stat. "Situaţia Universităţii de Stateste precară. În cele 16 cămine, avem grave probleme cu mobilierul uzat, e nevoie de reparaţie capitală în majoritatea din ele" a spus Gheorghe Ciocanu.

    Ministrul Ion Cebanu a anunţat din start că este la curent cusituaţia de la Univeristatea de Stat deoarece în 2007 a absolvit facultateade Drept a universităţii. "Voi ţine cont de rugămintea conducerii universităţii pentru ca USM să obţine sprijinul cuvenit de la Guvern în anul următor".

    Întrebat de tinerii din sală despre angajarea tinerilor în câmpul muncii, Ion Cebanu a spus că există mai multe posibilităţi de a favoriza angajarea tinerilor în câmpul muncii."Experienţa de lucru de 3 ani solicitată de angajatori poate fi realizată pe viitor prin activităţi de voluntariat. Voi promova în Parlamentul Republicii Moldova proiectul de Lege cu privire lavoluntariat, care va oferi posibilatatea ca tinerii să aibă carnete devoluntari, în care se va preciza stagiul de muncă."

    La finalul întâlnirii, Ministrul  Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu şi-a exprimat deschiderea şi susţinerea pentru tinerii de la Universitatea de Stat. "Vreau ca principalul meu partener să fie societatea civilă pentru ca împreună să facem ca Ministerul Tineretuluişi Sportui să fie cel mai dinamic şi de perspectivă minister".

    Ministrul Ion Cebanu răspunde la întrebarea unei tinere

    Sursa: Departamentul Relaţii Publice şi Comunicare al Organizaţiei de Tineret PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com