• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Liberalii de la Briceni intimidaţi de poliţie

    Liberalii de la Briceni intimidaţi de poliţie

    23.12.2008  

    Sâmbătă, 20 decembrie curent, la Briceni şi Lipcani au avut loc întâlniri cu Vicepreşedintele Partidului Liberal, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi membrul Biroului Permanent al Partidului Liberal, consilier al Consiliului Municipal, Gheorghe Brega.  Întâlnirile au fost organizate de preşedintele Filialei PL din Briceni, Aurel Pavliuc. Cei peste 120 de participanţi la eveniment au fost informaţi despre activitatea Partidului Liberal în contextul guvernării comuniste şi despre obiectivele partidului în perspectiva alegerilor parlamentare din 2009.

    În timpul întâlnirii de la Briceni au fost observaţi colaboratori ai poliţiei locale care înregistrau pe camere de luat vederi evenimentul. De asemenea, aceştia au intimidat pe mai mulţi membri şi susţinători ai PL prezenţi la conferinţă.

    Întâlnirea de la Lipcani a adunat peste 150 de persoane. Membrii şi simpatizanţii PL au solicitat din partea conducerii PL o abordare mai cuprinzătoare  a problemelor locale.

    Membrii şi simpatizanţii Partidului Liberal şi-au exprimat îngrijorarea şi nemulţumirea faţă de fenomenul sărăciei, tot mai pregnant, din Republica Moldova. Aceştia au evidenţiat faptul că comuniştii ignorează premeditat suferinţele populaţiei şi au propus ca măsură de sancţiune în perioada post-electorală acordarea unor pensii şi salarii mici comuniştilor, similare celor plătite în prezent majorităţii cetăţenilor RM. Membrii PL au condamnat, de asemenea, guvernarea comunistă pentru faptul că a gestionat în mod iresponsabil şi defectuos consecinţele inundaţiilor din acest an.

    DSCN5183_RED.jpg

    DSCN5227_2.jpg

    În cadrul întâlnirii de La Lipcani, Vicepreşedintele Partidului Liberal, Primarul General al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a relatat despre situaţia complicată din municipiu şi despre presiunile exercitate de autorităţile centrale asupra Primăriei şi Primarului General. Edilul capitalei s-a mai referit la faptul că popularitatea PL este în creştere, conform recentelor sondaje sociologice, exprimându-şi convingerea că, în urma unui bun rezultat obţinut la alegerile din 2009, Partidul Liberal îşi va putea asuma realizarea Schimbării în Republica Moldova.

    23 decembrie 2008                        Departamentul de Comunicare al PL        


       

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com