• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primarul General Dorin Chirtoacă: Noi nu vom permite ca activitatea Primăriei să fie compromisă

    Primarul General Dorin Chirtoacă: Noi nu vom permite ca activitatea Primăriei să fie compromisă

    01.09.2008  

    Încă de la bun început fracţiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal presupunea că unii dintre membrii coaliţiei democratice vor trece în tabăra comuniştilor şi din timp am luat toate măsurile de rigoare pentru a fi pregătiţi..

    Chiar şi aşa, gruparea majoritară comunistă din CMC încearcă în fel şi chip să afecteze activitatea primăriei. De la primele şedinţe prezidate de Muşuc au fost adoptate decizii contrare Legislaţiei, cum ar fi alocarea unor sedii fără a organiza licitaţie publică, prelungirea în mod ilegal a unor contracte ş.a.

    Nu vom permite ca activitatea Primăriei să fie compromisă, deja toate aceste decizii în contradicţie cu legea au fost atacate în instanţa de judecată şi vreau să-i asigur pe locuitorii Municipiului Chişinău că aşa vom proceda de fiecare dată când gruparea PCRM – PPCD – PSD etc. din CMC va adopta decizii care vor ridica semne de întrebare. Vom vedea cum se va pronunţa instanţa, deşi ne aşteptăm la o tratare subiectivă, în favoarea comuniştilor.

    Gruparea a încercat să pună piedici şi în activitatea subdiviziunilor primăriilor, dar şi aceste tertipuri au fost anticipate, am luat mai multe măsuri de precauţie şi astfel suntem convinşi că, coaliţia comunistă din CMC nu va reuşi să instaureze haosul şi dezordinea în administraţia publică locală.

    Comuniştii sunt disperaţi pentru că nu pot pune mâna pe Primărie şi suntem siguri că şi pe viitor vor fi încercări de a bloca activitatea noastră, dar, repet, eram pregătiţi pentru un atare scenariu şi astfel trădarea coaliţiei democratice de către Eduard Muşuc nu a periclitat activitatea Primăriei. Sper ca locuitorii municipiului Chişinău dar şi toţi cetăţenii republicii, văzând această situaţie, să aibă un cuvânt de spus la alegerile parlamentare, alegeri la care voi participa cu siguranţă, şi, în cazul în care în  2009 vom obţine un rezultat în favoarea democraţiei, vă asigur că toată gruparea comunistă din CMC va da bir cu fugiţii.

    În prezent echipa din Executiv s-a consolidat. Fiecare şi-a văzut în continuare de activitatea sa, există o mai bună concentrare a tuturor şi fac ceea ce trebuie pentru Municipiu. Ne-a bucurat foarte mult că unele subdiviziuni au reuşit să facă cu bani puţini mai mult decât s-a făcut anii trecuţi.  În perioada în care consilierii au fost în vacanţă am reuşit mai multe lucruri: ne-am pregătit mai temeinic de sezonul rece; am reuşit să acumulăm ajutoare pentru sinistraţii din nordul, sudul republicii şi din Municipiul Chişinău, am alocat resurse financiare pentru ei, lucru care am înţeles că i-a mulţumit pe oameni. Am izbutit într-un timp destul de scurt să construim câteva locuri de joacă pentru copii. Având în vedere că Vadul lui Vodă este impracticabil, am amenajat în capitală mai multe zone de odihnă.

    În perioada imediat următoare vom pregăti oraşul pentru sezonul de toamnă-iarnă, vom finaliza proiectele începute în anii anteriori, astfel încât să avem coerenţă în finalizarea proiectelor în Chişinău. În paralel, ne pregătim pentru primăvara viitoare, atunci când vom demara o serie de proiecte cu primăriile din România şi nu numai. Am pregătit câteva proiecte pentru a fi depuse pentru finanţare în cadrul cooperării transfrontaliere cu Ucraina. De pe acum se pregăteşte bugetul pentru anul viitor.

    Înlăturarea mirosului neplăcut de la staţia de epurare este un obiectiv important al nostru, sperăm ca rezultatul testului care are loc acum să fie pozitiv, pentru a putea fi implementat pe scară largă. Ţinem neapărat să construim o fabrica de prelucrare a deşeurilor menajere, deoarece groapa de la Ţânţăreni nu mai are capacitate de absorbţie şi în 2010 va ajunge la limită.

    Vreau să-i asigur pe toţi locuitorii municipiului Chişinău de faptul că gruparea comunistă nu va reuşi să pună stăpânire pe Primărie. Comuniştii şi aliaţii lor se dau din ce în ce mai repede de gol. Prin tot ce au făcut ei în aceste trei luni de zile au reuşit doar să confirme faptul că nu ştiu să respecte legea, că abuzează, că vor să obţină prin forţă ceea ce în mod firesc se obţine prin luptă democratică, că influenţează instanţele de judecată (cazul difuzat de ProTV despre Muşuc plecat după sfaturi la judecători este foarte relevant din acest punct de vedere), - cu alte cuvinte, acţiuni prin care au arătat încă o dată modul în care R.M. a fost guvernată în ultimii opt ani. Un mod cinic, iresponsabil, ilegal, direcţionat împotriva intereselor cetăţenilor.

    Consider că trebuie pus punct la toată această situaţie şi că lucrurile trebuie schimbate. În primăvara anului viitor, şansa este de partea noastră şi sunt convins că echipa Partidului Liberal va avea un cuvânt greu de spus în acest sens.

    1 septembrie 2008  

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com