• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale din Cimişlia s-a convocat în şedinţă

    Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale din Cimişlia s-a convocat în şedinţă

    09.12.2013  
    La data de 8 decembrie 2013, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Femeilor Liberale din Cimişlia, în incinta Consiliului Raional Cimişlia.  La Conferinţă au  participat reprezentantele OFL din raionul Cimişlia, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Cimişlia, dl Vasile Bulat şi membrii Biroului Permanent OT Cimişlia.

    Şedinţa Conferinţei a fost deliberativă şi a avut următoarea ordine de zi:
    -    Alegerea Preşedintelui OFL Cimişlia;
    -    Alegerea vicepreşedinţilor OFL Cimişlia;
    -    Alegerea membrilor Biroului Permanent al Organizaţiei Femeilor Liberale din Cimişlia;
    -    Alegerea Secretarului coordonator al Organizaţiei;
    -    Diverse;


    Zoia Jalbă, Vicepreşedintă a Organizaţiei Femeilor Liberale, prezentă la eveniment, a adus mulţumiri organizatorilor pentru efortul depus în vederea promovării şi consolidării OFL şi a făcut o scurtă prezentarea a contextului politic şi social din ţară, importanţa parafării Acordului de Asociere la Villnius şi perspectivele integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană

    Eugenia Iurco, Coordonatoare de Programe OFL, a făcut o scurtă prezentare a proiectelor şi instruirilor în care se implică Organizaţia Femeilor Liberale şi a exprimat dorinţa ca iniţiativele să vină şi din teritoriu, iar comunicare să fie una eficientă şi  cu rezultate frumoase.

    La Conferinţă, cu un mesaj de felicitare şi încurajare a participat şi dl Mihai Roibu, responsabil de Filiala PL  Cimişlia.
    Participantele Conferinţei au ales conducerea Organizaţiei Femeilor Liberale din Cimişlia. În calitate de Preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, Cimişlia, a fost aleasă D-na Fedorenco Iulia, medic la Spitalul Raional Cimişlia. În calitate de vicepreşedinţi – Ana Zavtur, Rodica Cârlan, Ecaterina Chelemândră, Berestian Lilia, Plămădeală Liuba şi Prisăcaru Ludmila. De asemenea,  a fost ales Biroul Permanent al Organizaţiei  şi secretarul coordonator, în persoana D-nei Tatiana Cojocaru.

    La capitolul diverse, Dl Sergiu Balan, preşedintele OT s. Cenac,  a venit cu explicaţiile de rigoare către participanţii de la Conferinţă despre sesizarea depusă de Deputaţii Fracţiunii PL privind interpretarea dispoziţiilor 13 alin. (1) din Constituţie în coraport cu Preambulul Constituţiei şi Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova. Dl Sergiu a elucidat  pretenţiile false ale grupului Hadârcă, care doresc să-şi asume abuziv o victorie care nu le aparţine.
    „Limba română nu trebuie să fie un subiect politic – limba română este o cauză naţională pentru care au murit şi au pătimit- Ion şi Doina Aldea Teodorovici, Gheorghe Ghimpu, D. Matcovschi, N. Costin, G. Vieru etc”, a precizat Dl Sergiu Bălan.

    La sfârşitul Conferinţei,  participanţilor le-a fost recitată poezia scrisă de G. Vieru - „Tămâie şi licheni”.
    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    9 decembrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com