• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  La Susleni, Orhei, a fost inaugurat un Monument în memoria victimelor regimului comunist

    La Susleni, Orhei, a fost inaugurat un Monument în memoria victimelor regimului comunist

    09.12.2013  
    Duminica, 8 decembrie 2013, la Susleni, r. Orhei, a fost inaugurat Monumentul în memoria victimelor regimului totalitar comunist.

     La eveniment au participat: Veaceslav Untilă, Vicepreşedinte PL, Sergiu Miron, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Orhei, doi viceprimari de Orhei - Roman Boţan şi Ala Savin, Consilieri Raionali ai PL, reprezentanţi ai administraţiei locale, foşti represaţi şi locuitori ai satului Susleni.

     Dupa  slujba de sfinţire a monumentului, Vicepreşedintele PL, Veaceslav Untilă, a transmis un mesaj de felicitare pentru toţi cei prezenti cu ocazia acestui eveniment şi a menţionat că anume  Partidului Liberal îi aparţine ideea de a inaugura în fiecare localitate câte un monument în memoria  victimelor  regimului comunist de ocupaţie.  Totodată, Vicepreşedintele PL a ţinut să precizeze că  acest monument face parte din proiectul “Un monument pentru fiecare sat”, care a fost lansat de Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, încă din perioada când exercita funcţia de Preşedinte Interimar al Republicii Moldova.

     Sergiu Miron, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Orhei, a adus mulţumiri Preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, pentru realizarea acestui proiect şi a felicitat toţi locuitorii satului Susleni cu ocazia acestui eveniment, subliniind importanţa de a ridica în fiecare localitate câte un monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie.

    În cadrul evenimentului a luat cuvântul şi viceprimarul de Orhei, d-nul Roman Boţan, menţionând că ridicarea monumentelor dedicate victimelor regimului comunist,  demonstrează faptul că poporul nostru nu-şi uită trecutul, iar un popor nu poate avea un viitor demn, fără a-şi  cunoaşte trecutul, istoria neamului. D-nul  Roman a mulţumit Consilierului Orăşenesc, Sergiu Pâslaru şi D-lui Iurie Croitor, băştinaş din s. Susleni, pentru lucrările de placare a soclului şi amenajarea locului unde a fost instalat monumentul.

    După ceremonia de inaugurare a monumentului, mai multe victime ale regimului totalitar comunist şi-au împărtăşit trista experienţă prin care au fost nevoiţi să treacă şi au declarat că această perioadă în care era dictatura comunistă a fost cea mai groaznică şi mai sângeroasă atât pentru ei, cât şi pentru întreaga republică

    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    9 decembrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com