• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  În preajma sărbătorilor de iarnă a fost înălţată prima răstignire într-o unitate militară

    În preajma sărbătorilor de iarnă a fost înălţată prima răstignire într-o unitate militară

    28.12.2011  

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a participat miercuri, 28 decembrie, la inaugurarea unei răstigniri pe teritoriul taberei militare 142, situată în sectorul Telecentru.

    Răstignirea a fost înălţată la intrarea în tabăra militară şi este prima de acest fel în Armata Naţională. Cu această ocazie, un grup de preoţi militari au oficiat un tedeum de sfinţire a răstignirii cu înălţimea de peste doi metri şi care reprezintă chipul lui Isus Hristos pe cruce.

    Ministrul Apărării a declarat că această idee este o iniţiativă inedită care face parte din programul de acţiuni comune a Ministerului Apărării şi Mitropoliei Moldovei.

    „Înălţarea unui răstigniri pe teritoriul unei unităţi militare este benefică atât pentru militarii în termen, cât şi cadrele în serviciul militar pe contract. Promovarea valorilor autentice ale ortodoxiei în sufletele tinerilor ostaşi este benefică pentru liniştea lor sufletească, educaţia moral-spirituală, precum şi disciplina militară în colective”, a subliniat Vitalie Marinuţa.

    Preotul militar Dorin Rusu susţine că înălţarea răstignirii pe teritoriul unităţii militare este firească pentru un popor creştin, iar acesta va contribui la propagarea valorilor creştine în rândul militarilor.

    „Răstignirea este o valoare şi va contribui la îmbunătăţirea spiritualităţii în rândul militarilor în termen. Chiar azi dimineaţa am văzut câţiva soldaţi care s-au oprit în dreptul răstignirii şi au făcut semnul crucii”, a subliniat preotul militar.

    Conform unui sondaj efectuat pe un eşantion de 1406 de militari, 88,5% dintre respondenţi au declarat că sînt creştin-ortodocşi, 1,6% — catolici, 0,8% — protestanţi, iar restul s-au declarat atei sau că nu aparţin la nici o religie.

    www.army.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com