• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: Preşedintele trebuie să fie ales până la sfârşitul anului pentru a intra în noul an cu stabilitate politică

    Mihai Ghimpu: Preşedintele trebuie să fie ales până la sfârşitul anului pentru a intra în noul an cu stabilitate politică

    18.12.2011  

    Chiar şi după remarca lui Mark Tkaciuk, Mihai Ghimpu rămâne de aceeaşi părere: comuniştii nu au fost lăsaţi să participe la alegeri. ”Tkaciuk rar când spune adevărul, nu cred că acum a fost o excepţie”, a replicat Ghimpu, după ce ieri comunistul a declarat pentru INPROFUNZIME.MD că deputaţii comunişti au libertate în partid.

    Totodată, deşi pare să nu aibă motive de optimism, liderul PL Mihai Ghimpu speră ca şeful statului va fi ales până la sfârşitul anului. Liberalul spune că până atunci Alianţa va căuta cele două voturi necesare, inclusiv la comunişti. ”Eu cred că trebuie până la Anul Nou, ca să intrăm împăcaţi în anul nou cu stabilitate politică”, a menţionat astîzi liberalul.

    Ghimpu i-a dat o replică şi lui Igor Dodon, care declara astăzi că este gata să discute cu Alianţa despre o candidatură apolitică. „Domnul Dodon eu ştiu ce vrea, dar aici nu o să-i treacă. Noi nu o să dăm 59 de voturi pentru 3”, a menţionat Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a făcut această declaraţie în cadrul şedinţei primarilor şi consilierilor liberali, care au constituit astăzi o asociaţie. În cadrul întrunirii, Ghimpu a mai declarat că PL-ul îl va susţine şi la alegerile repetate pe Marian Lupu, care trebuie să rămână candidatul Alianţei. Lupu a anunţat că va candida, în timp ce PLDM a menţionat că această chestiune urmează să fie discutată în Alianţă. La alegerile din 16 decembrie, Marian Lupu a acumulat 58 de voturi din 61 necesare. Un buletin a fost declarat nevalabil. În maxim 30 de zile urmează să fie organizate alegeri repetate şi dacă nici atunci nu va fi ales şeful statului, Parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com