• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu: Republica Moldova este recunoscută în spaţiul internaţional ca partener de încredere în efortul de reducere a cererei şi ofertei de droguri

    Mihai Moldovanu: Republica Moldova este recunoscută în spaţiul internaţional ca partener de încredere în efortul de reducere a cererei şi ofertei de droguri

    30.11.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Gilberto Gerra şi Mirzahid Sultanov, reprezentanţii Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii (UNODC).

    În cadrul întrevederii au fost discutate priorităţile şi acţiunile stabilite în Strategia Naţională Antidrog pe anii 2011-2018 şi activitatea Comisiei Naţionale Antidrog.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a subliniat că Republica Moldova participă activ la iniţiativele lansate pe plan internaţional privind combatarea traficului şi consumului ilicit de droguri şi va asigura în continuare coordonarea eficientă a activităţilor naţionale cu cele organizate de partenerii externi.

    Gilberto Gerra, şef al direcţiei sănătate şi combatere a drogurilor, UNODC a remarcat că baza legislativă a Republicii Moldova în domeniul combaterii drogurilor şi criminalităţii este cea mai bună în spaţiul Europei de Est şi că antrenarea societăţii civile în procesul de eradicare a acestor fenomene negative va avea un rol semnificativ.

    Totodată, Vicepremierul a vorbit despre activitatea Centrului Naţional pentru Combaterea Narcomaniei şi Narcobusinessului, care are un aport considerabil în prevenirea şi combatarea traficului şi consumului de droguri.

    Mirzahid Sultanov, consilier regional în combaterea HIV/SIDA în cadrul UNODC a menţionat că acţiunile întreprinse în domeniul prevenirii şi combaterii HIV/SIDA sunt consecvente şi UNODC va oferi un suport tehnic pentru continuarea lor.

    Mihai Moldovanu a menţionat că Republica Moldova este recunoscută în spaţiul internaţional ca partener de încredere în efortul de reducere a cererei şi ofertei de droguri.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com