• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Reprezentanţii companiilor străine pentru reabilitarea drumurilor naţionale, convocaţi la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor

    Reprezentanţii companiilor străine pentru reabilitarea drumurilor naţionale, convocaţi la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor

    07.11.2011  

    Viceministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor Boris Gherasim a convocat în ședință, vineri 4 noiembrie 2011, reprezentanții companiilor internaționale responsabile de reabilitarea drumurilor naționale Chișinău-Soroca, Chișinău-Hâncești și Bălți –Sărăteni. Viceministrul Boris Gherasim s-a arătat vădit indignat de întârzierea lucrărilor pe traseele naționale respective.
    În prezent, pe traseul Chișinău-Soroca sunt executate lucrări de reabilitare a podurilor, iar la km 60, urmează să fie construit unul nou. Din acest motiv, circulația rutieră este limitată și se efectuează doar pe două benzi.

    Reprezentanții companiei italiene care execută lucrări de reabilitare a drumului Chișinău –Soroca au motivat întârzierea lucrărilor prin faptul că, o dată cu demararea lor, la podul din apropierea satului Peresecina s-a constatat că este necesară intervenția unor modificări la contract.

    Boris Gherasim a menționat că, pentru perioada ierni,i trebuie întreprinse măsurile necesare pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță.

    Deși lucrările pe sectorul de drum Chișinău-Sângerei și drumul  Bălți –Sărăteni, de asemenea sunt în întârziere, situația este una favorabilă. Cele două companii, portugheză și română, au demarat lucrările de supralărgire a drumului până la 3 benzi.

    În cadrul vizitei sale de lucru în raionul Rezina, Ministrul Anatol Șalaru a inspectat  sectoarele de drum de pe traseul Chișinău- Soroca și Rezina-Orhei. La rândul său,  Anatol Șalaru a solicitat urgentarea finalizării lucrărilor de reconstrucție a podurilor și deblocarea circulației rutiere pentru perioada iernii.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com