• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Raportul de activitate al Preşedintelui CSL Ion Bargan pentru perioada Martie-Noiembrie 2011

    Raportul de activitate al Preşedintelui CSL Ion Bargan pentru perioada Martie-Noiembrie 2011

    07.11.2011  
    Raport prezentat în cadrul Conferinței Republicane a II-a a Clubului Studenților Liberali.

    În continuare vă voi prezenta într-o formă succintă raportul de activitate al Preşedintelui Clubului Studenţilor Liberali pentru perioada martie-noiembrie 2011.

    La Conferința Republicană a I-a a CSL, mi-am propus ca obiective principale: crearea unei echipe puternice și unite, creșterea numărului de membri și implicarea activă a studenților în campania electorală pentru a spori numărul de studenți care participă la vot.

    Prima acțiune a CSL a fost un flash-mob de atragere a atenției opiniei publice despre necesitatea suplimentării numărului de cărți în bibliotecile universitare. A urmat adresarea unei cereri personalizate către rectorii universităților din Republica Moldova.

    Următorul pas a fost lansarea proiectului ”Cafeneaua politică”, constând din organizarea unor întâlniri neformale a studenților cu deputați, miniștri, primari și personalități din diverse domenii. Până la momentul de față au fost organizate 5 ediții cu Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Șalaru și Valeriu Munteanu, urmând ca proiectul să continue.

    Au început să aibă loc ședințe regulate ale cluburilor studențești atât la sediul Tineretului Liberal, cât și în incinta universităților. Organizarea ședințelor regulate a contribuit la creare unei echipe unite la nivelul fiecărui club studențesc.

    În mai 2011, a fost organizat de către membrii CSL un flash-mob de susținere a inițiativei primarului Dorin Chirtoacă de a oferi gratuit acces la internet prin sistemul Wi-Fi în principalele parcuri din capitală.

    În cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale, CSL a desfășurat campania ”Studenții votează Dorin Chirtoacă”, care a constat în informarea studenților despre importanța participării la vot prin intermediul corturilor instalate în preajma blocurilor de studii, organizarea de întâlniri cu studenții a dlui Dorin Chirtoacă în universități și cămine. În cadrul acestei campanii, studenții liberali au interacționat cu peste 40 000 de studenți din mun. Chișinău. Implicarea masivă a studenților liberali a condus la creșterea numărului de studenți care au participat la votare, precum și a numărului de votanți pentru PL și Dorin Chirtoacă, fiind de la 55% până la 87% în secțiile de votare care cuprind căminele studențești.

    Implicarea studenților liberali din mun. Bălți și or. Cahul, de asemenea, a contribuit la sporirea numărului de votanți ai Partidului Liberal.

    Pe parcursul verii din partea CSL s-au odihnit la mare la Sulina, România peste 40 de studenți în 3 ture de la diferite universități. Mai mulți studenți liberali au fost premiați la probe sportive și de muzică.

    De Ziua Independenței pe 27 august 2011, CSL a organizat un picnic în Parcul Valea Trandafirilor. Aici, studenții au organizat jocuri și concursuri. Au cântat. S-au cunoscut mai bine.

    La 9 octombrie 2011, de Ziua Orașului Cernăuți, studenții din cadrul CSL au participat la o excursie în acest oraș cultural românesc. În proiect se află vizitarea mai multor orașe din România și Ucraina.

    Datorită inițiativelor CSL, în campusurile studențești de la Universitatea Agrară de Stat și Universitatea de Stat au fost amplasate de către Primăria mun. Chișinău terenuri de fitness, iar la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” a fost reamenajat un teren sportiv.

    CSL își propune să continue sprijinirea studenților din cadrul tuturor universităților, astfel încât aceștia să beneficieze de o educație și dezvoltare avansată în tipul perioadei de studii.

    Cu respect, colegul vostru Ion Bargan

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com