• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru la Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru la Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova

    07.11.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru la Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova.
    În cadrul vizitei, directorul Serviciului de Stat de Arhivă, Vasile Isac, a vorbit despre situaţia privind păstrarea şi integritatea Fondului Arhivistic şi necesităţile de dezvoltare a activităţii instituţiilor arhivistice din ţară.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a comunicat că este preocupat de soluţionarea problemelor şi că alocarea spaţiilor de depozitare este deja rezolvată. Astfel, începând cu anul 2012, Arhiva Naţională va beneficia de depozitul, cât şi de birourile de la etajul I din clădirea de pe str. 31 August 1989, nr.82.

    Mihai Moldovanu a subliniat necesitatea reformării sistemului arhivistic din Moldova şi dezvoltarea sistemului digitalizat a arhivei naţionale.

    "La moment este elaborat un nou proiect de lege privind Fondul Arhivistic Naţional şi un nou Regulament al Serviciului de Stat de Arhivă care va conţine în mod obligatoriu componenta de digitalizare a arhivei", a subliniat Vicepremierul.

    Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova include două arhive centrale, Arhiva Naţională a Republicii Moldova şi Arhiva organizaţiilor social-politice a Republicii Moldova. Serviciul de Stat de Arhivă, care asigură integritatea documentelor Fondului Arhivistic al Republicii Moldova, poartă evidenţa de stat privind crearea şi dezvoltarea aparatului ştiinţifico-informativ a documentelor ce se păstrează în arhivele de stat.

    În Republica Moldova activează 37 servicii de arhivă municipale şi raionale care se află în subordinea consiliilor municipale/raionale.

    Actualmente, Fondul Arhivistic al Republicii Moldova include circa 4 mln dosare pe suport de hârtie, care reflectă istoria ţinutului neamului nostru din  sec. XV până în prezent şi peste 257 mii documente foto-fonocinematografice.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com