• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Problemele de mediu cu care se confruntă localităţile din raionul Căuşeni, în atenţia ministrului Gheorghe Şalaru

    Problemele de mediu cu care se confruntă localităţile din raionul Căuşeni, în atenţia ministrului Gheorghe Şalaru

    07.11.2011  

    Vineri, 4 noiembrie 2011, Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru a efectuat o vizită de lucru în raionul Căuşeni. În cadrul vizitei ministrul a mers la un şir de obiecte din circuitul ecologic al raionului şi a participat la şedinţa de lucru cu reprezentanţii Consiliului Raional, primăriilor din raion şi comunităţii civile.

    În cadrul şedinţei de lucru au fost puse în discuţie principalele probleme din domeniul mediului cu care se confruntă localităţile din raion. Astfel, au fost discutate şi prezentate soluţiile optime pentru rezolvarea problemelor existente în domeniul aprovizionării cu apă şi canalizare, construcţia noilor staţii de epurare şi reabilitarea celor existente.

    Participanţii la întrunire au pus în discuţie problema constituirii Parcului Naţional „Nistrul de jos”, necesitatea salubrizării albiei şi malurilor râului Botna cu reabilitarea a 4000 ha de teren, evacuarea pesticidelor din depozitul de pe teritoriul satului Leuntea ş.a. De asemenea, au fost abordate un şir de probleme stringente ale comunităţii printre care: managementul deşeurilor, poluarea bazinelor de apă de pe urma activităţilor localnicilor, starea spaţiilor verzi etc.

    Totodată, ministrul Gheorghe Şalaru a ţinut să atragă atenţia asupra importanţei atragerii investiţiilor în domeniile cheie ale infrastructurii locale atât din sursele străine, cât şi din cele ale Fondului Ecologic Naţional şi Fondurilor Ecologice Locale.

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com