• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Proiectul Ministerului Tineretului şi Sportului - "O zi de lucru în umbră" pentru liceeni

    Proiectul Ministerului Tineretului şi Sportului - "O zi de lucru în umbră" pentru liceeni

    24.10.2011  

    Ministerul Tineretului și Sportului va cofinanța, în calitate de partener, proiectul ”Job Shadow Day” (”O zi de lucru în umbră”) - program implementat în 11 țări din Europa, inclusiv Republica Moldova și România, SUA, Canada, Hong-Kong și Japonia. Proiectul presupune apropierea tinerilor de profesiile îndrăgite, înainte ca absolvenții liceelor să ia decizia ce profesie/serviciu își doresc în viață.

    Pentru Republica Moldova acest eveniment s-a desfășurat pentru prima dată în decembrie 2010 și a fost apreciat atât de tinerii participanți, cât și de reprezentanții cercurilor de afaceri. Este vorba de o zi lucrătoare, pe care liceenii o pot petrece ”în umbra” oricărui angajat dintr-o companie privată sau instituție publică, având posibilitate să învețe mai multe despre activitățile, obligațiile și responsabilitățile de la locul de muncă. Timp de o zi, elevii înțeleg mai bine activitatea organizației și angajaților acesteia, văzând pe viu ce implică specialitatea aleasă. Practica mai multor țări a demonstrat că această experiență de o zi devine decisivă în alegerea profesiei pentru majoritatea adolescenților implicați în proiect.

    De notat că anul curent în proiect vor participa 150 de elevi din liceele din Republica Moldova, accentul fiind pus pe tineretul din mediul rural, care au o mai mare nevoie de implicare și socializare, iar în calitate de parteneri vor participa circa 50 de companii și instituții, inclusiv Ministerul Tineretului și Sportului.

    Experiența internațională ”Job Shadow Day” a fost lansată în Republica Moldova de către Asociația Obștească Junior Achievement Moldova, cu titlul ”Profesioniști și debutanți” și va include două etape: un seminar de două zile la ASEM, în perioada 22-23 octombrie, pentru 34 de profesori din liceele din republică, care urmează a fi instruiți și ghidați în evenimentul din 11 noiembrie, numită ”zi de lucru în umbră”, în cadrul proiectului.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com