• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu în vizită de lucru la Brigada de infanterie motorizată ”Moldova” din Bălţi

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu în vizită de lucru la Brigada de infanterie motorizată ”Moldova” din Bălţi

    21.10.2011  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de documentare la Brigada de infanterie motorizată ”Moldova” în municipiul Bălţi. Scopul vizitei a constituit documentarea cu privire la nivelul de pregătire a autorităţilor militare din municipiul Bălţi pentru îndeplinirea planului de încorporare şi condiţiile de cazare şi instruire a tinerilor încorporaţi în Brigada de infanterie motorizată „Moldova".

    Comandantul Brigăzii „Moldova", colonel Ion Doţenco, a comunicat despre criteriile de selectare a recruţilor, cum decurge procesul propriu-zis de încorporare şi adaptarea recruţilor la rigorile cazone şi a subliniat că pregătirea iniţială a militarilor durează şase săptămâni şi se desfăşoară în două centre de instruire, la Bălţi şi Cahul.

    Colonelul Andrei Şarban, locţiitor-şef Marele Stat Major al Armatei Naţionale pentru asigurarea resurselor, a informat că 470 de tineri care au fost încorporaţi în această toamnă în Armata Naţională, deja au fost repartizaţi în centrele de instruire din Bălţi şi Cahul şi a menţionat că în comparaţie cu anii precedenţi a sporit numărul tinerilor care sunt absolvenţi ai şcolilor profesionale şi colegiilor.

    În calitate de preşedinte al Comisiei de Stat pentru încorporarea în Forţele Armate, Vicepremierul a apreciat activitatea autorităţilor militare şi efortul privind dezvoltarea infrastructurii în Brigada „Moldova", astfel renovarea capitală a cazărmii pentru militarii în termen denotă că Ministerul Apărării are o atitudine prioritară pentru perfecţionarea componentei sociale în reforma militară.


    Vicepremierul a subliniat că gazificarea, termoficarea, dotarea cu utilaj modern şi înlocuirea integrală a sistemelor de apeduct şi canalizare în Brigada "Moldova" sunt pe deplin justificate, deoarece soldaţii noştri trebuie să dispună condiţii de cazare şi antrenament excelente.

    Încorporarea tinerilor în Forţele Armate se desfăşoară în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012. Astfel, în perioada de referinţă în Armata Naţională vor fi încorporaţi în serviciul militar în termen - 1300 de recruţi, iar în Trupele de Carabinieri - 730 de recruţi. Totodată, în serviciul militar cu termen redus în Armata Naţională vor fi încorporaţi circa 10 recruţi.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com